İl Genel Meclisi Var Ama Etkisi Yok

Sütçüler İlçesi Aşağıyaylabel Köyü Muhtarı Bahattin Cihan’dan Ajans32.com’a Şok Açıklamalar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2011 17:52
İl Genel Meclisi Var Ama Etkisi Yok

Sütçüler İlçesi Aşağıyaylabel Köyü Muhtarı Bahattin Cihan’dan Ajans32.com’a Şok Açıklamalar.

510 nüfuslu 6 mahalleli Aşağıyaylabelköy’ünün yolu yok.

Aşağıyaylabel köyü Muhtarı Cihan yaptığı açıklamada “Elestaş elektrik Santrali yapımında ağır tonajlı kamyonlar çalıştığı için köydeki tüm asfalt yollar artık kum yol oldu. Mahalle aralarındaki yolların hali içler acısı. Eski valimiz Sayın Ali Haydar Öner’de köyümüze ziyarette bulunmuştu. Ayrıca Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri ve Ak Parti Milletvekilleri Haydar Kemal Kurt , M.Sait Dilek ve Sütçüler Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Üstün’de  köyümüze ziyarette bulundular. Fakat Hiçbir çalışma yapılmadığı gibi, Ben İl Genel meclisinin yolunu aşındırmaktan bıktık. Onlara da konuyu hem sözlü hem de yazılı olarak defalarca aktardım. Fakat hiçbir şey yapılmadı. Bize neden Üvey Evlat muamelesi yapılıyor? Bunun arkasında bir kasıt mı var? diye düşünüyorum” dedi.

 

Aşağıyaylabel köyü Muhtarı Bahattin Cihan ” Sırma su şirketi bizim köyümüzde şişeleme su fabrikası kurmak istedi. Bu iş sırasındaki be Valilik neden İl Genel Meclisi bizim muhtarlık olarak ret kararımıza rağmen su işini ihale etti. Bu ihale 160 Bin Tl ‘ye Sırma su şirketi tarafından alındı. Sırma su şirketi suyu bizim köyümüzden alıp 8 km uzağa götürerek Kesme Kasabası sınırları içerisinde Kesme belediyesinin yerini kiralayarak tesis kurmak istiyor. Su bizim köyümüzden çıkıyor fakat yatırım başka yere yapılıyor. Bu nasıl iş? İsteseler köy tüzel kişiliğine ait olan araziyi karşılığında 1 Allah kuruşu istemeden biz bu yatırımcılara verelim dedik. Ama bu Sırma su şirketi bizimle muhatap olmuyorlar. Bizde isteriz ki köyümüzde bir tesis fabrika kurulsun buradaki gençler burada istihdam edilsin. Fakat Nasıl bir iş ilişkisi varsa bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Köylülerimizde bu gelişmeler karşısında çok tedirginler. Ben muhtar olarak vatandaşların tepkisi nedeniyle köy bile giremez oldum” dedi.

 

Bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasını isteyen Cihan “Bu konunun Isparta sınırları içerisinde çözülmemesi halinde konuyu Başbakanlığa kadar götüreceğini“ söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
49 Yorum