İl Sağlık Müdürlüğü Açıkladı: Menenjit Şüphesi Olan Bir Hasta...

İl Sağlık Müdürlüğü Açıkladı: Menenjit Şüphesi Olan Bir Hasta...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2019 16:51
İl Sağlık Müdürlüğü Açıkladı: Menenjit Şüphesi Olan Bir Hasta...

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne 12 yaşında bir hastanın olası memenjit şüphesiyle tedavi altına alındığını kaydetti.

Açıklamada; "İlimiz SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvuran 2007 doğumlu bir vatandaşımız, Olası Meningokal Menenjit şüphesiyle pediatri servisine yatışı yapılmıştır. Hastalık Sürveyansı çerçevesinde vakayla yakın temas içerisinde bulunan kişilere önleyici tedavi ve profilaksi uygulanmıştır. Konuyla ilgili eğitimler ve bilgilendirmeler yapılmıştır. SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yatan vatandaşımızın genel durumu iyi olup tedavisine devam edilmektedir. İlimizde başka bir Meningokal Menenjit hastası bulunmamaktadır. Konu İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından takip edilmekte olup, gerekli önleyici tüm önlemler alınmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.