İlaç Kalıntısı Analiz Cihazı Alınacak

Isparta'dan ihraç edilen sebze ve meyvelerde ilaç kalıntısının analizine yarayacak cihazın alımı için çalışma başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2011 13:46
İlaç Kalıntısı Analiz Cihazı Alınacak

Isparta'dan ihraç edilen sebze ve meyvelerde ilaç kalıntısının analizine yarayacak cihazın alımı için çalışma başlatıldı.

Cihaz sayesinde ihracatçı, tüccar ve sanayicinin ürünlerinin analizini yaptırmak için Antalya ve Denizli'ye gitmek zorunda kalmayacağı belirtildi.

Isparta İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne alınacak olan 300 bin dolarlık cihaz için toplantı yapıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz'un başkanlığında yapılan toplantıya Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, İl Kontrol Laboratuvar Müdürü Osman Doğan, Isparta Ticaret Borsası(ITB) Başkanı Ahmet Adar, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karabulut katıldı.
    
ITB Başkanı Ahmet Adar, cihazın 300 bin lirasının Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından karşılandığını belirterek, geri kalan kısmının da ITSO, Ziraat Odası ve Özel İdare bütçesinden karşılanmasına karar verildiğini söyledi. Adar, cihazın sezona yetiştirebilmesi halinde özellikle kiraz ihracatçılarının rahatlayacağını, kirazların 14. kapı olarak açılan Isparta Gümrüğü'nden direk yurt dışına gönderilebileceğini belirtti.
Cihazın alımında tarım sektörünü temsil eden sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz da, katkı sağlayanlara teşekkür etti.
    
Oğuz, "Arkadaşlarımız çok önemli bir konuyu çözme konusunda el ele verdiler. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 100 bin lira olan katkılarını Isparta'nın yeni bir gümrük kapısı olması nedeniyle 300 bin liraya çıkarttı. Bir araya gelerek müştereken bu cihazı almaya karar verdik. Yakın bir zamanda ihale gerçekleştirilecek." dedi. Oğuz, Ispartalı çiftçiler, tarımla ilgilenenler adına iyi bir gelişme olduğunu ifade ederek, özellikle ihracatçılara büyük kolaylıklar sağlanacağını anlattı.

Cihazın sezona yetiştirilmesi için müdürlük olarak ellerinden gelen gayreti yapacaklarını belirten Tarım İl Müdürü Sıddık İpek de "Bu cihazın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte ilimizde tarım sektörünü temsil eden sivil toplum örgütleriyle birlikte alınıyor olması çok önemlidir." diye konuştu. İpek, cihazın özellikle kiraz ihracatının artmasında önemli katkısı olacağını kaydederek, yaş sebze ve meyve üreticilerinin, tüccarların ve sanayicilerin Denizli ve Antalya'ya gitmeden ihracatlarını buradan yapmalarının sağlanacağını anlattı.
    
ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karabulut da, Isparta'nın bir tarım şehri olduğu vurguladı.

Isparta'da böyle bir cihazın eksikliğinin sürekli olarak kamuoyunun gündeminde olduğunu ifade eden Karabulut, şimdiye kadar cihazın alımı konusunda somut bir adım atılamadığını hatırlattı.
    
Karabulut, şunları söyledi: "Sağ olsun sayın valimizin desteğiyle sorun çözülüyor. Bizde sivil toplum örgütü olarak üyelerimizin ve Ispartamızın menfaatleri doğrultusunda bu cihazın ilimize kazandırılmasında elimizden geleni yapma kararı aldık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.