İlk Defa Valilik Makamını Gördüler

Isparta Valisi Memduh Oğuz, valilik makamını hiç görmediklerini söyleyen Güneykent beldesindeki kadınlarla kahvaltıda buluştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2011 16:50
İlk Defa Valilik Makamını Gördüler

Isparta Valisi Memduh Oğuz, valilik makamını hiç görmediklerini söyleyen Güneykent beldesindeki kadınlarla kahvaltıda buluştu.

Vali Oğuz, köy, kasaba ziyaretlerinde vatandaşların sorunlarını dinlerken ilginç taleplerle de karşılaşıyor. Oğuz, şubat ayı içerisinde Isparta Güneykent beldesinde dikiş nakış kursunu ziyaret etmiş, ve bu ziyaret sırasında kursiyerlerin valilik makamını görmek istedikleri yönündeki talepleri ile karşılaşmıştı.Oğuz, bu istek üzerine kadın kursiyerleri valiliğe davet etmişti. Söz konusu davet üzerine Vali Memduh Oğuz ve Güneykentli kadınlar Valilik Gül Toplantı Salonunda kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ve Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik de eşlik etti.

Başkan Gözgün, Güneykentli kadınlar adına Vali Oğuz’a teşekkür etti. Gözgün, "İçimizde ilk defa valiliği görenler var. Sizin vermiş olduğunuz destekle gücümüz bir kat daha arttı. Bayanlarımızın bu açılımı çok daha ileri seviyelere varacağına inanıyorum. İş kadını olabilme yönünde çalışma yapan bayanlarımız var. Bizde onlara destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

Günümüzde gelişen iletişim ve teknolojinin toplumda sosyal anlamda çok ciddi etkiler yarattığını belirten Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik de, bu değişimim sadece kent merkezlerinde değil, belde ve köylerimizde de olduğunu hatırlattı. Keklik, Güneykentli bayanlarımız sadece bahçede çalışmak ve ev işlerini yapmak yerine değişik ekonomik ve sosyal faaliyet yaptığını ifade ederek, idareciler olarak bu durumun kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirtti.

Vali Oğuz da, kadınların ev işlerinin dışında ekonomik ve sosyal işlere de el atmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Oğuz, “Bu bakışla yarın toplumun herhangi bir meselesine de el atarsınız. Kasabanızda yapılacak olan bir okula, bir hayır işine el atarsınız. Beraberce bir sinerji oluşturarak kasabanızda yürütülmekte olan işlerde öncülük edersiniz ” diye konuştu.

Ziyaret sonrasında Güneykentli kadınlar, Vali Oğuz’a kendi isminin işlendiği el mendillerini takdim etti. Oğuz, satın aldığı 10 adet mendil karşılığında 100 lira verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.