İlk Ders Zilini Meryem Anne Çaldı!

İlk Ders Zilini Meryem Anne Çaldı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2019 16:32
İlk Ders Zilini Meryem Anne Çaldı!

2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılı dün Şehit Göksel Koç Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Şehit Göksel Koç’un ailesinin de katıldığı törende Vali Seymenoğlu, öğrencilere seslendiği konuşmasında “Bizim sadece artıyla eksiyle, A B C’yle işimiz yok. Kendi ayaklarımız üzerinde durmayı, milli manevi değerlere sahip çıkmayı da öğreneceğiz. Bu millet bu analarla dim dik ayakta duruyor” dedi.

3 aylık yaz tatilinin ardından 2019 – 2020 Eğitim Öğretim dönemi dün başladı. Isparta’daki yeni eğitim öğretim dönemi açılış törenlerinin bu yıl ki adresi de oldukça anlamlıydı. 2018 yılında Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Göksel Koç’un adının verildiği Şehit Göksel Koç Ortaokulu’nda düzenlenen törene Şehit Göksel Koç’un Annesi Meryem Koç, Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri erkan, Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak ve protokol üyeleri katıldı.

KENTİN GÖZDE OKULLARINDAN OLDU
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı Şehit Göksel Koç Ortaokulu Müdürü Adnan Yalçın yaptı. Yalçın konuşmasında “2004 yılında 24 derslik 190 öğrenciyle eğitime başlayan okulumuz, zaman içerisine 900’e çıkan öğrenci sayısıyla akademik, sosyal, kültürel yönden birçok il birinciliği başarılarına imza atarak ilimizin gözde okulları arasında yer aldı. 12 Mart 2018 tarihinde Ağrı Doğubeyazıt’da vatanın bekası ve milletin geleceği için teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Göksel Koç’un adı 17 Ocak 2019 tarihinde okulumuza verildi. 20 Haziran 2019 tarihinde de sayın valimizin teşrifiyle okulumuza şehit köşesi açılmıştır” dedi.

VALİ SEYMENOĞLU’NA TEŞEKKÜR
551 öğrenci ve 44 personelle eğitim verdiklerini kaydeden Yalçın, “551 öğrenci ve 44 personelle 2023 bakanlık vizyon hedefleri doğrultusunda bizlere emanet edilen öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız. Okulumuza desteklerinden dolayı sayın valimize ve İl Milli Eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

İLERLEYEN DÜNYADA YERİNİZİ ALIN
İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak’ta konuşmasında “Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz, her geçen gün değişen ve ilerleyen bir dünyada sizlerin hak ettiğiniz yeri almanız en büyük arzumuzdur. Sizler için en güzel şartları sunmanın gayreti içindeyiz. Bilgili, kültürlü ve donanımlı birer vatandaş olmanız için aileniz okunuz öğretmenleriniz elinizden gelen gayreti göstermektedir. Bu eğitim yolunda sizlere yürekten başarılar dilerim” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ
Çaylak, “Her birimizin anne baba olarak en büyük arzusu kendi ailesine milletine faydalı kendisini ispatlamış çocuklar yetiştirmektedir. Bunu sağlamanın en önemli yolu eğitimdir. Sevgi ve desteğinizi onlardan esirgemeyin. Mustafa Kemal Ataürk’ün ‘öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ dediği siz değerli öğretmenlerimizin önemi çok büyüktür. Ülkemizi 2023 vizyonu ve daha büyük hedeflere sizlerle birlikte ulaştıracağız. Türk milletinin kalbinde hak ettiğiniz saygıyı sonsuza dek koruyacaksınız. Sizlerin daima yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN DEMİREL’İ ÖĞRETMENİ KEŞFETMİŞTİ
Törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Bahri Atay’da 2023 Eğitim Vizyonundan söz ederek “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 Eğitim Vizyonumuz hazırlandı. Çocuklarımızı çift kanatlı yapmak istiyoruz. Onları hem akademik, hem spor ve sanatta iyi olsunlar istiyoruz. Dünyaya uyum sağlasınlar ve milli değerlerimize bağlı kalsınlar istiyoruz.
Eğitimin temelinde öğretmen yatıyor. Amacımız öğretmeni güçlendirmek. Eğitim hikayesinin temel yazarı öğretmendir. Süleyman Demirel’i İbrahim Olcaytu keşfetti. İbrahim Olcaytu onun ilkokul öğretmeniydi. Onun önünü açan ilkokul öğretmenidir. Yeni öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

SADECE ARTI EKSİYLE İŞİMİZ YOK
Törende son olarak Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’da eğitimin sadece teknik bilgilerden ibaret olmadığına işaret ederek öğrencilere seslendi. Vali Seymenoğlu “Sadece öğrenmeyeceğiz. Sadece artı eksi, a b c ile işimiz yok. Bunları da öğreneceğiz ama kendimizi sosyal hayata da hazırlayacağız. Kendi ayaklarımız üzerinde durmayı milli manevi değerlere sahip çıkmayı da öğreneceğiz. Eğitim kısmı zaten okullarımızda” dedi.

ASLIMIZI NESLİMİZİ UNUTMAYALIM
Törende öğrencilerden Şehit Göksel Koç’un annesi Meryem Koç için büyük bir alkış isteyen Vali Seymenoğlu, “Sizden büyük bir alkış istiyorum. Yaklaşık 3 ay önce sizler tatildeyken, sizin okulunuzun ismini değiştirdik. Bu güvenli ortamda eğitim öğretim alabiliyorsak. Ailemizle birlikte coşup oynayabiliyorsak, mutlaka birilerinin özverileriyle ortaya çıkıyor. İşte bu alkışı o özveriyi gösteren şehit ağabeyiniz Göksel Koç için istedim. Onun annesi bugün aramızda. Elleri öpülesi şehidimizin annesi aramızda. Sizin gibi güzel çocuklar vatana millete faydalı olsun diye canını vatana siper eden ağabeyinizin annesi aramızda. Bu alkışı onun için istedim sizden. Bu millet bu analar sayesinde geçmişten bu güne güçlü bir şekilde ayakta durabilmektedir.

Öğrenelim, dünya yerinde durmuyor. Öğrenirken aslımızı neslimizi, birliğimizi beraberliğimizi unutmamamız lazım. Eğitim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İLK DERS VALİ SEYMENOĞLU’NDAN
Tören, konuşmaların ardından öğrencilerin şiirleri ve halkoyunları gösterileriyle devam etti. Gösterilerin ardından okulun sınıflarını gezen Vali Seymenoğlu ve protokol üyeleri öğrencilerle sohbet etti. İlk dersi veren Vali Seymenoğlu, öğrencilere seslenerek “Sizlere çok çalışın demiyorum. Çalışın, oynayın, kendinizi geliştirin. Bakanımız sizler daha fazla oynayabilin diye teneffüs sürelerini uzattı. Ama sizlerden milli ve manevi değerlerimize bağlı kalmanızı, bugünlere nasıl geldiğimizi öğrenmenizi istiyorum. Birinizle zaman zaman tartışmalarınız olabilir. Ama lütfen küs ve kırgın kalmayın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.