İlk Meclis İlk Toplantı

İlk Meclis İlk Toplantı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Nisan 2019 18:41
İlk Meclis İlk Toplantı

2019– 2024 yılları arasında görev yapacak olan Belediye Meclisinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile açılan meclisin ilk toplantısında 23 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yeniden oluşturulan Isparta Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Toplantıya seçilerek göreve gelen 31 Meclis üyesinin tamamı katıldı. Bilindiği gibi, söz konusu seçimlerde Isparta Belediye Meclisi 15 Ak Parti, 8 MHP ve 8 İyi Parti üyelerinden oluşmuştu.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’DEN ÜYELERE TEBRİK
31 Mart 2019 Pazar günü yapılan seçimlerde göreve gelen Ak Parti’li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yapılan ilk toplantıya gelişinde ilk olarak tüm Belediye Meclis Üyelerini tebrik etti. 5 Yıllık dönemi kapsayan meclisin ilk toplantısında daha sonra yoklama yapıldı ve Meclis Üyeleri tek tek kendilerini tanıttılar. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşımız söylendi. Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçti.

TÜM OYLAMALARIN SONUCU
CUMHUR İTTİFAKI: 24
İYİ PARTİ: 8 OLDU
Daha sonra gündemin birinci maddesinde yer alan; Tasnif heyetinin belirlenmesinin ardından, 5393 Sayılı Kanunun 20. Maddesi gereğince Belediye Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi ile onbeşinci maddesine kadar olan maddelerde meclis ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı.

Buna göre; toplantıda daha sonra sırasıyla; gündemin 3. Maddesinde bulunan Meclis Başkan Vekillerinin seçimi yapılarak Meclis 1. Başkan Vekilliğine Mehmet Ali Şenol ve 2. Başkan Vekilliğine Sezgin Gülata seçildi. Meclisin gündemin 4. maddesinde bulunan Asil Meclis Katiplerinin seçiminde ise 1. Katip üyeliğe Hakkı Kaya, 2. Katip üyeliğe Uğur Büyükçulcu seçildi. Gündemin 5. maddesinde bulunan Yedek Meclis Katiplerinin seçimi yapıldı ve yedeklere de Gökhan Emiştekin ve Hatice Çakır seçildiler. Gündemin 6. maddesinde bulunan Encümen Üyelerinin seçimi sonucunda ise; Fahrettin Gözgün, Hakkı Kaya ve Uğur Büyükulçu seçildiler. Gündemin 7. maddesinde bulunan Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi sonucunda Ak Parti’den Fahrettin Gözgün, Uğur Büyükçulcu ve Özler Erdoğan, MHP’den H. Hüseyin Akagündüz. İyi parti’den Burak Akşahin seçildiler. Gündemin 8. maddesinde bulunan İmar Komisyonu üyelerinin seçiminde Ak Parti’den Mehmet Ören, Kaptan Yılmaz ve Zafer Akça, MHP’den Süleyman Gülboy, İyi Parti’den ise Mustafa Dülgerbaki seçildiler. Gündemin 9. maddesinde bulunan Tarife Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı ve komisyona Ak Parti’den Sezgin Gülatan, Mehmet Ali Ceylan, Hacer Kutlu, MHP’den Şenel Karakaya, İyi Parti’den Hasan Karaca seçildiler. Gündemin 10. Maddesinde bulunan İsim Komisyonu üyelerinin seçiminde ise Ak Parti’den Erdal Çelik, Zafer Akça ve Hatice Çakır, MHP’den Oğuzhan Göker ve İyi Parti’den Sevim Yıldıran seçildiler.

TEMSİL MERCİLERİNE SEÇİM YAPILDI
Toplantıda daha sonra gündemin 11. Maddesine geçildi ve bu madde de yer alan; Isparta İl ve Belediyeleri Yurt Yaptırma Birliği Birlik Meclis üyelerinin seçimi yapıldı. Buna göre; Ak Parti’den Fahrettin Gözgün ve Gülsüm Tunçbilek, İyi Parti’den Ahmet Doğan Uyar ve Mete Kınay asil üyeliklere yedek üyeliğe ise Hacer Kutlu seçildi. Gündemin 12. Maddesinde bulunan Göller Bölgesi Belediyeler Birliğine Birlik Meclisi Üyeleri seçimi gerçekleştirildi. Açık oyla yapılan seçim neticesinde asil üyeliklere Şükrü Başdeğirmen, Hakkı Kaya ve Fahrettin Gözgün seçildiler. Gündemin 13. Maddesinde yer alan; Çiftçi Malları Koruma Meclis üyelerine Mehmet Ali Şenol, Mehmet Ören, Mehmet Ali Ceylan, Gökhan Emiştekin ve Özler Erdoğan seçildiler. Gündemin 14. Maddesinde yer alan; İl Murakebe Heyeti üyeliklerine Gülsüm Tunçbilek, Mehmet Ali Şenol, Kaptan Yılmaz ve Mehmet Ali Ceylan seçildiler. Gündemin 15. Maddesinde bulunan; 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 90. Maddesi gereğince kurulacak olan gayrimenkul satış komisyonunda görev yapacak üyelerin seçiminde ise Mehmet Ören ve Erdal Çelik seçildiler.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’E TAM YETKİ
Gündemin 16. Maddesinde yer alan; Belediyemizin Hissedarı olduğu tüm kuruluşlarda ve şirketlerde Belediyeyi temsilen başkanlık makamına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS HER YIL AĞUSTOS AYINDA TATİL YAPACAK
Gündemin onaltıncı maddesinde yer alan; Belediyenin hissedarı olduğu tüm kuruluşlarda ve şirketlerde belediyeyi temsilen başkanlık makamına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin onyedinci maddesindeki; 5393 Sayılı Kanunun 20. Maddesi gereğince Belediye Meclisinin yıl içinde tatil yapılacak ay ile diğer aylara Ait çalışma günlerinin belirlenmesi konusu ele alındı. Başkan Başdeğirmen; “Geçen dönem meclisimiz her ayın ilk Pazartesi günü toplanıyormuş. Yine öyle olmasını teklif ediyorum. Saatini de 14.30 olarak teklif ediyorum” dedi. Basın mensuplarının talebi üzerine meclis toplantılarının saati 14.30’dan 14.00’e çekildi. Başkan Başdeğirmen, meclisin ne zaman tatil yapacağı konusunda da yine Ağustos ayında kanunen görüşülmesi zorunlu olan maddeler olmadığı bu ayda tatil yapılmasını teklif ediyorum” dedi. Söz konusu teklif oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.