İlk Uçak 6 Günde Boyandı

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda faaliyete başlayan uçak bakım hangarında ilk uçak 6 günde boyandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2011 20:09
İlk Uçak 6 Günde Boyandı

Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi tarafından Süleyman Demirel Havalimanı'nda yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz hafta hizmet vermeye başlayan uçak bakım hangarı ilk olarak Türk Hava Yolları (THY)'na ait Airbus A321 tipi uçağının boyama işlemini yaptı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile uzman Sadık Uranlı, boyamaya aldığı ilk uçağın teslimi dolayısıyla Türkiye'nin 4. büyük hangarını faaliyete geçiren DT Havacılık ve Teknoloji Merkezi A. Ş. firmasına ziyarette bulundu.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren DT Havacılık ve Teknoloji Merkezi A. Ş. ortaklarından Zafer Dağtekin ve Selami Dağtekin, normal uygulamada 7 ila 10 gün süren Airbus A321 tipi uçağın boyanmasını 6 günde tamamlayarak teslim ettiklerini belirtti. İşlemleri Fransa'dan getirilen 6 kişilik eğitmen teknik ekibin koordinasyonunda 10 kişilik yerel ekiple tamamladıklarını açıklayan yetkililer, çalışmaların Avrupa standartlarında olduğunu kaydetti.

THY'den yeni uçak boyama talepleri aldıklarını bildiren yetkililer, geleceğe dönük hedeflerini şöyle açıkladı: "Bakım tesisinin istenilen sayıda ve istenilen kapasitede olmasını amaçlıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi ile koordinasyon içerisinde hem hizmete hem de nitelikli eleman yetiştirmeye devam edeceğiz. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği Körfez Ülkeleri ile Batı Akdeniz Bölgesi Yatırım ve İşbirliği Toplantısı'nda tanıştığımız firma yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu vesile ile kısa zamanda Körfez pazarına açılmayı umuyoruz. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.