“İmar Barışı Vatana İhanettir”

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
“İmar Barışı Vatana İhanettir”

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Korkmaz imar barışının ‘vatana ihanet’ olduğu dile getirdi.

Ruhsatsız ve iskânsız yapılar, imar barışı ile kayıt altına alınarak oturum ve kullanım izni veriliyor. İmar barışından faydalanan vatandaşlar yapı kayıt belgesi ile su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerine başvuru yapabiliyorlar.

Gündeme sık sık gelen imar affı için İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski ve kaçak yapıların imar barışı ile insanların yaşam hakkını elinden aldığını belirten Korkmaz “ İmar Barışı Vatana İhanettir. Kaçak olan yapımı yasallaştırdım. Olası bir depremde yıkıldı. Enkazın altında kaldım ve öldüm. Benim yaşam hakkım elimden alındı. Aynı zamanda başka bir binaya hasar verdiyse orada yaşayan vatandaşların da, yaşam hakkı elinden alınmış oldu. Bu yüzden imar barışı vatana ihanettir. Eski yapıları kentsel dönüşüme sokarak, yenilerini inşa etmeliyiz ya da mevcut yapıları revize ederek kullanıma sunmalıyız” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ”

Şeref Korkmaz İmar Barışı yapmak ve yeni imar alanları açmak yerine, bina stoklarını güçlendirip kentsel dönüşümün öne çıkarılması gerektiğini savundu. Korkmaz “Isparta Belediyesi özel geoteknik etütler ve 440 tane sondaj çalışması yaptırdı. Buna göre önlem bölgelerini belirledi. Revizyon çalışmalarının genişletilerek, kentsel dönüşümü de ön plana çıkararak iyi bir çalışma yapılmalı. Aksi takdirde imar barışı insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.

Deprem yönetmelikleri belli aralıklarla yenileniyor. Yeni yönetmelikler çok fazla kapsamlı. Can ve mal güvenliğini oldukça iyi koruyor. Fakat bu duruma rağmen; bakanlık, hem deprem yönetmeliklerinin kapsamını genişletiyor ve güvenli hale getiriyor. Hem de yine aynı bakanlık, imar barışını çıkartıyor ve kendisiyle çelişiyor.” Dedi. (Umut Demiral)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.