İmar Barışında Başvurular Yavaşladı

İmar Barışında Başvurular Yavaşladı

Yayınlanma:
İmar Barışında Başvurular Yavaşladı

İmar Barışında sürenin 6 ay uzatılması daha önceki müracaat yoğunluğunu azalttı. Bu kapsamda 8 Haziran’dan bugüne kadar ödemesi yapılan 30 bin 837 başvuru için yapı kayıt belgesi oluşturuldu.

Başvuruların, belirtilen sürenin sonuna doğru tekrar yoğunlaşacağını ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, bir ödemenin son güne bırakılmasının Türk milleti olarak bizlerin huyu olduğunu vurguladı. İl Müdürü Borca; “Bilindiği gibi bu konudaki başvurular İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüze yani bize yapılmaktadır. Başvurmak isteyen vatandaşlarımız için Danışma Merkezi oluşturduk. Buradaki uzman arkadaşlar imar barışı konusunda gelen vatandaşlarımıza her türlü teknik yardımı yapıyor.

BORCA; “30 BİN 837 BAŞVURUDA
91,4MİLYON ÖDEME GERÇLEŞTİ”
Bilindiği gibi, Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 31 Aralık 29018’da sona eriyordu ancak başvurular Bakanlığımız tarafından 15 Haziran 2019, ücret yatırma süresinin ise 30 haziran 2019 tarihine kadar uzatıldı. Bu bağlamda, başvuruların başladığı 8 Haziran'dan bugüne kadar ödemesi yapılan 30 bin 837 başvuru için Yapı Kayıt Belgesi oluşturularak 91 milyon 397 bin 470,98 TL ödeme gerçekleştirilmiştir” dedi.

BORCA’DAN ÖNEMLİ ÖNERİLER
Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Borca, bugüne kadar başvurmamış ve başvurmayı düşünen vatandaşlara da şu önerilerde bulundu: “İlimizde İmar Barışı başvurularında yapılan başlıca yanlışlıklar ve dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz.
- Yapı kullanma izin belgesi (iskan belgesi) bulunmayan yapılarda başvurunun yapının tamamı için yapılması gerekmektedir.
- Yapı kullanma izin belgesi bulunan yapılarda ise iskansız her bağımsız bölüm için ayrı ayrı başvuru yapılmalıdır.
- Tapuda hissesi olmayıp, noter satışı veya sözlü satışı yapılan bağımsız birimlerde ikamet edenlerin kendi adına başvuru yapmaları durumunda Yapı Kayıt Belgesi geçersiz olacaktır. Bu gibi yerlerde başvuru tapuda hisse sahibi bir malik veya vekili tarafından yapılmalıdır.

“BAŞVURULAR 31 ARALIK 2017’DEN
SONRAKİ YAPILARI KAPSAMIYOR”
- Binaların kat adedi hesap edilirken bodrum, çatı katlarda hesaba katılmalıdır.
- Vatandaşlarımız tarafından iskansız olduğu halde elektrik ve suyu olduğu gerekçesi ile yapı kayıt belgesi başvurusu yapılmadığı gözlemlenmiş olup yapı kullanma izin belgesi (iskan belgesi) olmayan yapının tamamı veya bağımsız bölümler için ayrı ayrı yapı kayıt belgesi düzenlenerek yapının imar sorunu çözülmelidir.
- İmar Barışı 31.12.2017 den sonra yapılan yapıları kesinlikle kapsamamaktadır.
Vatandaşlarımız İmar Barışı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Müdürlüğümüzde oluşturulan İmar Barışı Bilgilendirme Ofislerinden, ALO 181 çağrı merkezinden, https://imarbarisi.csb.gov.tr/ ve https://isparta.csb.gov.tr/ internet adreslerinden alabilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.