İnşaat Sektörünün Sorunları Tartışıldı

Müteahhitlik sektörü ve kooperatiflerinin çimento ve hazır beton fiyatlarına gelen zamlara yönelik şikayetleri ITSO'da değerlendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2014 13:16
İnşaat Sektörünün Sorunları Tartışıldı

İnşaat sektörünün en önemli girdilerinden birisi olan çimento ve hazır betona son 6 ayda gelen yüksek zamlar tepkilere neden oluyor.

Müteahhitlik sektörü ve kooperatif yöneticileri, ITSO 17.Meslek Komitesi tarafından organize edilen toplantıda sorunlarını konuşma ve tartışma fırsatı buldular. ITSO Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Metin Çelik başkanlığında yapılan toplantıda müteahhitler ve kooperatif yöneticileri çimento ve hazır beton fiyatlarının geriye çekilmesi yönünde çalışma başlatılması konuşuldu.

ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, çimento ve hazır beton fiyatlarının yükselmesinden ötürü sektörden çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Bu konuda ITSO'ya yönelik serzenişlerin olduğunun altını çizen Çelik, "fiyat yüksekliğinden kaynaklanan şikayetler var. Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu konuda bir şey yapmadığına ilişkin serzenişler var. Bu toplantıyı sizleri dinlemek için, sorunları tartışmak için düzenledik. Beton fiyatlarında devam eden artış durdurulmalı ya da fiyatların geriye çekilmesi sağlanmalı. 2013 yılı sonunda hazır betonun m3 fiyatı 100-110 TL iken bugün 180 TL'yi buldu. 200 TL'yi bulacağı endişesini taşıyoruz. Bu durum sektörde sıkıntıya neden oluyor. Daire fiyatlarına yansıyor, vatandaşa yüksek fiyat olarak sunuluyor. Çimento üretimi yapan Göltaş fabrikamız da bizim göz bebeğimiz, konut üreten müteahhit ve kooperatifler de göz bebeğimiz. Ama beton fiyatının 110 TL iken 185 TL'ye çıkması sektörü zorluyor." dedi.

Toplantıya katılan müteahhitler ve kooperatif yöneticileri çimento satışlarının başka illere daha ucuz rakamlarla satıldığını iddia ettiler. Müteahhitler, başka illere uygulanan fiyatının Isparta'ya da uygulanması için çalışma yapılmasını talep ettiler.

Daha sonra ITSO önderliğinde sektör temsilcilerinden oluşan bir heyetin GÖLTAŞ Fabrikası yönetimini ziyaret etmesi kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum