İnşaatı Yapacak Babayiğit Yok Mu?

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adına eski Devlet Hastanesi’nin arazisine yapılacak olan ‘KAMPUS ALANI’ için 2 hafta önce yapılan ihaleye yine katılan olmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2022 15:31
İnşaatı Yapacak Babayiğit Yok Mu?

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adına eski Devlet Hastanesi’nin arazisine yapılacak olan ‘KAMPUS ALANI’ için 2 hafta önce yapılan ihaleye yine katılan olmadı. Derslikler için ikinci kez yapılan ihaleye yine kimsenin katılmaması moralleri bozdu. Şehrin rüya projesi için çeşitli alternatifler düşünülüyor.

Eski Devlet Hastanesi bölgesinin Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne devredilmesinin ardından bölgeye merkezi kampüs yapılacak. Uzun süredir atıl durumda olan alana yapılacak binalar için 15 Mart’ta ikincisi yapılan ihaleye yine katılan olmadı. İhale, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşaat birim fiyatlarının yeniden güncellenmesine rağmen rağbet görmedi. Eski Devlet Hastanesi'nin Isparta Şehir Hastanesi'ne taşınmasıyla birlikte, hastane alanı Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne devredildi. Uzun zamandır atıl durumda olan alana, ISUBÜ Merkezi Kampüs alanı yapılacak. Hem üniversitenin hem de bölge halkının merakla beklediği merkezi kampüs alanı ilk ihalesi 13 Aralık'ta yapıldı. Ancak dolar kurundaki değişkenlik ve inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle ihaleye katılım olmadı. Bunun üzerine yeni bir ihaleye daha çıkılması planlandı. Yeni ihale için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2022 yılı inşaat birim fiyatları dikkate alınarak merkezi kampüs alanına yapılacak yapıların maliyeti güncel olarak da hesaplandı. Buna rağmen 15 Mart tarihinde ki ihaleye katılan olmadı.

ESNAFLARDAN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Yetkililere seslenen esnaflar: "Isparta’nın rüya projesi için bu inşaatı yapabilecek bir babayiğit yok mu" dediler.

insaati-yapacak--(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum