İŞ-KUR'dan 500 Kişiye Girişimcilik Eğitimi

İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin 2011 yılı içerisinde 500 kişiye girişimcilik eğitimi verileceğini bildirdi.

Yayınlanma:
İŞ-KUR'dan 500 Kişiye Girişimcilik Eğitimi

İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin 2011 yılı içerisinde 500 kişiye girişimcilik eğitimi verileceğini bildirdi.

KOSGEB'in uygun gördüğü bir danışmanlık şirketi ile anlaşılacağını belirten İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, iş fikirleri olanların 72 saat boyunca eğitime tabu tutulacağını bildirdi.

Desteğin alınabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım ise, “Bu destek, girişimcilik eğitiminden başarıyla mezun olmuş, katılım belgesi almış ve işini kurmuş girişimcilere İş Planı ile KOSGEB Müdürlüğü'ne başvurduğu takdirde kurul kararıyla verilmektedir” dedi.

Yıldırım, erkek girişimciler için yüzde 60, kadın girişimciler için yüzde 70'e kadar hibe desteği verildiğini ifade ederek, “Eğitim Katılım Belgesi alan girişimciler, işlerini kurduktan sonra hazırladıkları iş planını KOSGEB'e sunacaklar. İş planı kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira verilecek. Bu 12 bin lira, kurulan işletmenin devam etmesi için 2 yıl içinde aydan aya ödenecek. Aylık en fazla 1000 TL ödenmektedir. Yeni girişimcilere verilen 27 bin liranın tamamı hibe olup, geri alınmamaktadır. Ayrıca işini büyütmek isteyen yeni girişimci, desteğin başlangıcından itibaren 2 yıl içinde banka teminat mektubu karşılığı 70 bin lira faizsiz kredi kullanabilecek. 70 bin liralık destek, desteğin başlangıcından itibaren 2 yıl geri ödemesiz olup sonraki 2 yıl içinde 8 eşit taksitle 3'er aylık dönemler geri ödenir” diye konuştu.

Girişimcilik eğitimlerine katılımın ücretsiz olduğu kaydedilirken, eğitimde girişimcilerin karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözümleri, iş planı hazırlama, pazarlama planı hazırlama gibi iş kurmak isteyenler için önem taşıyan konuların ele alınacağı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.