İş Kurmak İsteyene Girişimcilik Kursu

Isparta İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, iş kurmak isteyenlere 9 günlük ''girişimcilik eğitimi'' verileceğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2011 16:18
İş Kurmak İsteyene Girişimcilik Kursu

Isparta İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, iş kurmak isteyenlere 9 günlük ''girişimcilik eğitimi'' verileceğini bildirdi.
    
Ergin, yaptığı açıklamada, iş istihdam alanlarının artırılması ve iş arayanların iş kurmalarını sağlamak amacıyla ''girişimcilik eğitimi'' vereceklerini belirtti. Kursun 9 gün süreceğini ifade eden Ergin, kursiyerlere günlük 15 lira cep harçlığı verileceğini kaydetti.
    
18 yaşını tamamlamış kişilerin kursa başvurabileceğini ifade eden Ergin, kursiyerlerde kuruma kayıtlı işsiz, en az ilkokul mezunu ve girişimcilik programından daha önce yararlanmamış olması şartı arandığını bildirdi. Açık öğretim veya yüksek öğrenimdeki ikinci öğretim öğrencilerinin de kursa başvurabileceklerini kaydeden Ergin, tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanların, yeşil kartlıların, özürlü maaşı alanların, dul ve yetim maaşı alanların da kursa başvurabileceklerini açıkladı.
    
Kursa katılacak kişilerin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) uzmanları tarafından belirleneceğini ifade eden Ergin, kursa öncelikle iş kurmak isteyen ve bununla ilgili proje üreten kişilerin seçileceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.