İsa Yalçın'dan Hasan Balaman'a İlginç Öneri

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın Yakaören’de zehirli gaz çıkaran sondaj kuyusunun başında yaptığını söylediği tavuk deneyine ilginç bir açıdan yaklaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2011 15:41
İsa Yalçın'dan Hasan Balaman'a İlginç Öneri

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın Yakaören’de zehirli gaz çıkaran sondaj kuyusunun başında yaptığını söylediği tavuk deneyine ilginç bir açıdan yaklaştı. Balaman’ın tavuk deneyini 5 yıl boyunca Isparta üzerinde de gerçekleştirdiğinin altını çizen Yalçın, şöyle konuştu:

“Yakaören’deki gazla ilgili açıklamalar yapıldı. Hasan Balaman çıktı ‘kuyu kapatılırsa Isparta’nın ekonomik yönden zarar göreceğini iddia etti. Şimdi kuyunun kapatılması gerektiğini söylüyor. Isparta’ya böyle zarar veren insanın çıkıp özür dilemesi gerekirken bir deney yaptığını anlattı. Aslında çok anlamlı bir deney. Tavuğu oraya bağladığını ve ölmediğini söylüyor. Bu tavuk deneyini Isparta’da da denedi. Ispartalının tüyünü tavuk gibi yoldu ama Ispartalı onu tavuk yerine bile koymadı. Sandıkta gereken cevabı verdi. Bence bu deney insanlarla yapılmalı. Hasan Balaman’ın orada 1 gece geçirmesini teklif ediyorum. Bir gün sabaha kadar dursun, canlılar üzerinde ne etki yarattığını bir görelim. Siyaset özürlü insanların, toplumda bilgi kirliliği oluşturan bu insanların daha fazla engel olmamaları gerekiyor. Dürüst ve ilkeli insanlara destek vermesi gerektiğini düşünüyorum.”

DEVLET BAHÇELİ ‘ŞAHİT OLURUM’ DEDİ

MHP İl Başkanı Yalçın, Balaman’ın Belediye Başkanı Günaydın’ın açıklamalarına karşı açacağı davada MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi şahit göstereceğine ilişkin açıklamalarını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Siyasi nezaket konusunda sınıfta her zaman kalan Hasan Balaman gündemde kalmak için Sayın Genel Başkanımızla ilgili ifadeler kullanıyor. Ben bu konuda kendisine sesleniyorum; Artık bir şeyler yapacaksa, Isparta’daki hizmetlerin takipçisi ise konuyu farklı yönlere çekmesin. Sayın Genel Başkanımızla ilgili bir konu olduğunda normalden fazla tepki göstereceğimizi buradan söylüyoruz. Sayın Genel Başkanımızı şahit göstererek dava açtığını söylemiştir. İyi niyetli bir dava değildir. O salonda 5 bin kişi varken, bir kişiyi şahit göstermesi iyi niyetli değildir. Sayın Genel Başkanımıza bu konuyu arz ettiğimizde verdiği cevap ‘Böyle bir dava söz konusu olduğunda Isparta’ya gelir, ifademizi veririz. Canınızı sıkmayın. Bu insanların amacı budur” diye bize ifade etmiştir.”

TEŞEKKÜR ETMELİYDİNİZ

MHP İl Başkanı Yalçın, sık sık Belediye yönetimini eleştiren AKP İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz’e de şu göndermeyi yaptı:

“AKP İl Başkanı’nın Isparta’da bazen hiç beklenmedik çıkışları oluyor. Meclis üyesi olduğu dönemde aldığı kararlar ve kullandığı oylar her noktada tartışılmıştır. Geçmiş dönemle ilgili hiçbir şeyin arkasında duramayan insanların bugün Ispartalı başarılı insanların çalışmalarıyla ilgili bazı açıklamalar yapmalarını yanlış buluyorum. Sayın AKP İl Başkanı’na her fırsatta hodri meydan diyorum. Gelsin kendisi bilgileri, belgeleri ortaya koysun. Biz de onların dönemindeki yanlışlıkları ortaya koyalım ki kamuoyu aydınlansın. Isparta’nın dün kaderi ile oynayan kişilerin bugün bir teşekkür etmeme dışında bize engel olmamalarını beklerdik. Bu da geçmiş dönemle ilgili özür niteliğinde olurdu.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.