ISBAŞ’a Enerji Yatırımı

ISBAŞ Fabrikası’nın çatısına 1 megavat güneş enerji sistemi kurulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2022 10:38
ISBAŞ’a Enerji Yatırımı

ISBAŞ Fabrikası’nın çatısına kurulacak 1 megavat güneş enerji sistemi hakkında açıklama yapan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Belediye’nin ISBAŞ hariç enerji gideri 4 milyon TL civarında. ISBAŞ’ın çatısına kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) sayesinde 200 bin TL kadar belediye bütçesinden külfet kalkacak. Dolayısıyla belediye bütçesinede katkı sağlayacak” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Meclis Üyeleri dün saat 13:00’de ISBAŞ fabrikasında incelemelerde bulundular. ISBAŞ’ta GES projesi hakkında bilgilendirilen meclis üyeleri fabrika da ayrıca incelemelerde bulundular.

Isparta Belediye’si enerji yatırımlarını sürdürüyor. Senirce Tepelerine 5.6 megavat Güneş enerji sistemleri kurma çalışmaları devam ederken, Senirce tepelerinin yan tarafına ve ISBAŞ Fabrikasının çatısına kurulacak birer megavat güneş enerji sistemi Isparta Belediye’sinin bütçesine büyük katkı sağlayacak.

ISBAŞ’ın çatısına kurulacak yenilenebilir enerji santrali, yakında kendi enerjisini üretebilecek. Enerji maliyetlerini azalacağını ve Isparta bütçesine büyük katkılar sağlayacağını belirten Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “ Bugün Belediyemiz adına yeni bir yatırımı, sizlere tanıtmak için buradayız. 

ISBAŞ çok uzun yıllardır Isparta’mıza hizmet eden bir tesis. Biz bu hizmetin üzerine başka ne ekleyebiliriz diye sürekli düşünerek bugünlere gedik.  Göreve geldikten sonra son 3 yıl içerisinde yüzde 30-35 civarında üretim artışı sağladık.  Tabi enerji tüketimin fazla olan bir tesis olduğu için, elektrikle çalışıyoruz. Sadece elektrik değil burada 3 tane ana harcamamız var. Bir tanesi çimento, bir tanesi elektrik, bir tanesi de hammadde.

Dolayısıyla bu tesisi çalıştırmak için aylık 170-180 bin TL civarında bir giderimiz var. Ayrıca OPET Benzinlik istasyonumuzda bu şirkete bağlı bir işletmemiz. Oranında giderini düşündüğümüzde toplamda 200 bin TL aylık elektrik gideri olan bir tesisimiz var. Yılda da toplam da 2,5 milyon lira bir paraya tekabül ediyor. Biz bu külfetten kurtulmak, Allah’ın vermiş olduğu güzel nimeti güneşin vermiş olduğu enerji ile elektriğimizi bedava getirmek için bir çalışma başlattık.  Ve şuanda 1 megavat tesisi çatıya kurmuş durumdayız. Tesisimiz 15 gün sonra şarteli açarak, elektrik üretimine başlayacaktır. 15 gün sonra aylık 200 bin TL’lik enerji üretimine başlayacaktır.

AMACIMIZ YENİLEBİLİR ENERJİ İLE BELEDİYE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLAMAK

 Enerji yatırımlarının öneminden bahseden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Belediyemize ve şehrimize büyük katkı sağlayacak bu Enerji yatırımların ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bu yatırımları çoğaltmak içinde mücadele veriyoruz.  Çalışmalarımız enerjimizin Belediyenin tamamının ihtiyacının, güneş enerjisinden karşılanması ile alakalı. Bundan 15 gün önce Senirce tepelerine takılan 5.6 megavat güneş enerjisi tesisimizin tanıtımını yapmıştık. İnşallah Nisan sonunda bitmiş halinin tanıtımını da sizlere yaparız. Onun yanında da 1 megavat bir tesis kurup toplamda 7.6 megavat belediyemizin bir güneş enerjisi olmuş olacak bu bizim için çok büyük bir değer.  Şehrimize yapılan en önemli bir yatırım.  Bu yatırımlar sayesinde Isparta’mıza çok faydalı başka yatırımlar yaparak yenilenebilir enerji ile belediyemizin elektrik giderlerimizi en aza indireceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.