İşbaşı Eğitiminde Hedef; 2 Bin 500 İşsiz

İşbaşı Eğitiminde Hedef; 2 Bin 500 İşsiz

Yayınlanma:
İşbaşı Eğitiminde Hedef; 2 Bin 500 İşsiz

İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, İstihdam Seferberliği kapsamında bu yıl içerisinde 2 bin kişiye İşbaşı Eğitimi verdirmeyi ve 500 kişiyi de istihdam garantili programlardan yararlandırmak istediklerini söyledi.

2018 yılında 2 bin kişinin üzerinde işsize ‘İşbaşı Eğitimi’ sağladıklarını ifade eden İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, bu rakamı bu yıl 2 bin 500’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Bakanlıkça Isparta için 7 bin kişiye iş istihdamı sağlamanın hedef olarak verildiğini ifade eden İl Müdürü Gürsel Öksüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından iki yıl önce ‘İstihdam Seferberliği’ başlatılmıştı. Bu seferberlik bu yılda tüm hızıyla devam edecek. Bu doğrultuda Genel Müdürlüğümüz tarafından müdürlüğümüze bazı hedefler konuldu. Bizde bu hedeflere ulaşmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

“2 BİN 500 İŞSİZİ İŞBAŞI EĞİTİMİNDEN YARARLANDIRACAĞIZ”
İstihdam Seferberliği ile ülkemizde 2,5 milyon ilave istihdam hedeflenmektedir. Bu kapsamda genel müdürlüğümüz her İle ayrı hedefler belirledi. İl Müdürlüğümüzden istenen 7 bin ek işe yerleştirme hedefimiz var. 2 bin kişinin işbaşı eğitim programlarından yararlandırılması hedefimiz var. 500 kişinin istihdam garantili programlardan yararlandırılması hedefimiz bulunmaktadır

“İŞVERENLERİMİZE BİREBİR GÖRÜŞECEĞİZ”
Yine İstihdam Seferberliği çalışmaları kapsamında ilimizde 4 bin işyerini ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerde birebir işyerlerine dokunulacak. Burada hizmetlerimiz, istihdam teşviklerimiz, sosyal güvenlik sistemlerinin getirdiği teşvikler, sosyal politikalar il müdürlüğümüzün dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar sahada işverenlerimize birebir danışmanlarımız tarafından anlatılacak. 26 bin işsizle birebir görüşülüp, değerlendirme yapılarak, işyerlerine yönlendirilecek. Haftalık ve aylık olarak bunlar planlanmış durumda.

“İHTİYACINIZ OLAN ELEMANLRI İŞKUR ÜZERİNDEN ALIN TEŞVİKTEN YARARLANIN”
İstihdam Seferberliği kapsamında iş dünyasına çok ihtiyacımız var. Onlardan İşkur olarak beklentimiz var. ITSO, Ticaret Borsası, muhasebeciler odasıyla işbirliği içinde olacağız. Herkesin elini taşın altına koyacağı bir dönem. Muhasebeciler Odası’ndan özellikle bir istirhamımız var; işe almadan önce kendi danışmalarına mutlaka bildirsinler. O şekilde istatistiklerimize girsin. Zira bizim kurumumuzdan yani İşkur’dan alınmayan elemanlara teşvik uygulanmıyor. Bütün personel alımlarının teşvikten yararlanmaları için İşkur’dan geçmeleri gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.