İşçilerin Babası Seninleyiz

İşçilerin Babası Seninleyiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2019 16:52
İşçilerin Babası Seninleyiz

KHK ile taşerondan, Isparta Belediyesi şirketi ISBEL’e geçen bin 200 işçiyi yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi Başkan Günaydın ile Sendika Başkanı Kurt arasında imzalandı. Belediye personeli ‘İşçilerin Babası Seninleyiz’ pankartı açarak Günaydın’a güvenlerinin tam olduğunu dile getirerek destek mesajı verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşerondan, Isparta Belediyesi şirketi ISBEL’e geçen işçilere müjde geldi. Isparta Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle yaklaşık 1200 personeli bulunan ISBEL işçilerine 52 tam yevmiye başta olmak üzere KHK ile yapılan yüzde 4 oranındaki zam haricinde yüzde 10 oranında maaş zammı yapıldı. İşçilerin ayrıca sosyal haklarında da düzenlemeye gidildi. 1200 ISBEL çalışanı ise ‘İşçilerin Babası Seninleyiz’ pankartı açarak Başkan Günaydın’a destek mesajı verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 16 Şubat 2019 tarihinde personeliyle Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde bir araya gelmiş ve bu toplantıda kadrolu işçilerle yapılan toplu iş sözleşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Günaydın, enflasyonun olduğu bir ülkede geçmiş dönem yönetimin 5 yılda işçiye yüzde 58 oranında zam yaptığını kendisinin ise 10 yılda çalışanlarına yüzde 482 oranında zam gerçekleştirdiklerini açıklamıştı. Günaydın yine bu toplantıda KHK ile taşerondan, belediye şirketi ISBEL’e geçen işçilere ilişkinde değerlendirmede bulunmuş ve “Bu konuda yüzde 4+4 meselesi var. Bu olur mu? İşçilerimizden üzülenlerin olduğunu biliyorum. Bende üzülüyorum. Bu emri kabul ediyorum ama yüzde 4+4’e elimden geldiğince en kısa sürede düzeltmeye çalışacağım” mesajı vermişti.
İşçi babası Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ISBEL’e geçen işçilerine yönelik yaptığı bu açıklama bir umut olmuştu. Bu umut ise Başkan Günaydın’ın, Belediye-İş Sendikası ile yaptığı toplu iş sözleşmesiyle gerçeğe dönüştü. Halı Sarayı Düğün Salonunda işçileriyle bir araya gelen Başkan Günaydın, KHK ile belediye şirketlerinde çalışanlara verilmeyen 52 günlük tam ikramiye ile birlikte yüzde 4’ün haricinde yüzde 10 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Toplantıda konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt, “ISBEL şirketindeki 1200’e yakın işçimizle belediyemiz arasında toplu iş sözleşmesine imza atıyoruz. Bu iş toplu sözleşmesi çalışanlarımıza hayırlı olsun. Toplu iş sözleşmesinde bizlere katkı sağlayan Başkanımız ve ekibine sendikamız olarak çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasını yapmak üzere anons edilen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise dakikalarca çalışma arkadaşları tarafından ayakta alkışlandı ve ‘İşçilerin Babası Seninleyiz’ pankartı açılarak Başkan Günaydın’a destek mesajı verildi.

Konuşmasında zaman zaman duygulanan Başkan Günaydın, siyasi kayırma yapmadan, sözde muhalefet belediyesi olmalarına karşın çok konuda Türkiye birinciliklerinin alındığını söyledi. Komutan kadar, askerinde önemli olduğunu bunlarla bir bütünlük olduğu zaman zafere ulaşıldığını kaydeden Günaydın, “Her birinize teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle tekrar belediye başkanlığını kazanacağıma olan güvenim tam. Aramızda güzel, başarılı yıllar geçti. İslam’ın gereği herkes hakkını helal etsin. Her birinize de hakkım geçtiyse tek tek helal ediyorum” dedi.
Türkiye’de her konuda birincilikler alan belediye olduklarını yineleyen Günaydın, ücretler konusunda da durumun farklı olmadığını iletti. Günaydın, “Komutan tek başına bir şey yapamaz, diğer tüm rütbeler, memuru, işçisi, müdürü, başkan yardımcısı çalıştık başarıyı elde ettik. Hepinize bu başarıdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Pazar günü akşamı seçim sonuçları belli olacak, yine aynı sistemle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sevginin bulunduğu yerde başarı, mutluluk olduğunu dile getiren Günaydın, “Helali hoş olsun istenileni fazlasıyla vermeye çalışıyorum. Isparta halkımıza da borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Sizler olmasaydınız bu kazanımlar olmazdı. Seçimin ardından güzelin güzelini, iyinin daha iyisini aramaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Hepiniz benim ortağımsınız, yeni başarılılara sizlerle ulaşacağız. Çok çalıştık, yorulduk demeyin, önümüzdeki dönemde çalışmaya devam edeceğiz ve şehrimizi Avrupa şehirleri ile anılan bir kent yapacağız. Yaptığımız çalışmalarla, çocuklarımız torunlarımız bizi ansız. Sizlere gönülden inanıyorum, mutlu olun, en güzel hayat diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile Belediye İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.