“İşçiyiz, Emekçiyiz, Hakkımızı İsteriz"

“İşçiyiz, Emekçiyiz, Hakkımızı İsteriz"

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2019 09:05
“İşçiyiz, Emekçiyiz, Hakkımızı İsteriz"

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilen ve Türkiye'de de 2008 Nisan'ında, ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak kutlanması kabul edilip 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs dün Isparta'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ISPARTA’DA İŞÇİ BAYRAMI
KAYMAKKAPI MEYDANINDA KUTLANDI
Bu doğrultuda 1 Mayıs İşçi Bayramı, Isparta’da Kaymakkapı Meydanı Belediye İşhanı önünde kutlandı. Dün saat 12.00’de başlayan kutlama programına Türk – İş İl Temsilcisi Osman Korkmaz ve Türk – İş’e bağlı Sendikaların başkan ve temsilcileri, Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü ve yöneticileri ile Türk – İş’e bağlı işçiler katıldı.

DERTLERİNİ PANKARTLARLA
DİLE GETİRDİLER
Türk – İş tarafından organize edilen mitingde işçiler, kamu emekçileri, gençler, kadınlar ve emekliler olmak üzere toplumun değişik kesimlerinden birçok kişi taşıdıkları pankartlarla taleplerini dile getirdiler.

KORKMAZ; “BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ
ANCAK, GÖNLÜMÜZCE KUTLAYAMIYORUZ”
Programda; kıdem tazminatı, vergi eşitsizliği, iş güvensizliği, taşeron işçi sorunu ve düşük ücrete tepki gösterildi. Türk-lş İl Temsilcisi Osman Korkmaz, programın açılış konuşmasında şunları söyledi: "Bugün 1 Mayıs. Bugün emekçinin bayramı, bugün bizlerin, sizlerin bayramı. Ancak, bu bayramı yaşadığımız sorunlar nedeniyle gönlümüzce kutlayamıyoruz” dedi.



“İŞÇİLERİMİZE SÖZDE DEĞİL,
ÖZDE KADRO İSTİYORUZ”
Konuşmasının devamında kıdem tazminatına da değinen Korkmaz; “Türk - İş Genel Kurulu’nda ‘Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir’ kararı alındı. Buradan bir daha sesleniyorum, kıdem tazminatına dokunmayın. Ekonomik krizi bizim üzerimize yıkmayın. Çünkü, her geçen gün işçinin satın alma gücü düşüyor. Eşit vergi adaleti istiyoruz. İşçilerimizin hak ve hukukları vergi adaletsizliği ile alınmasın. Az kazanandan az, çok kazanından çok vergi alınsın. Kamu İktisadi Teşekküllerindeki işçilerimizin kadro sorunları çözülsün. Bu konuda karar Resmi Gazetede yayınlanmasına rağmen kağıt üstünde kaldı. Kadro istiyoruz. Sözde kadroya geçen arkadaşların özlük haklarında hiçbir değişiklik olmadı. İşçimiz enflasyonun altında ezilmesini istemiyoruz. Bu arkadaşlarımızın sözleşmede yazan haklarının aynen verilmesini ivedilikle istiyoruz.

“İLK DÖRT AYDA 108 İŞÇİ KARDEŞİMİZ
İŞ KAZALARINDA VEFAT ETTİ”
İş kazaları keza öyle, bu yılın ilk dört ayında 108 işçi kardeşimiz iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. İşsizlik demişsiniz aldı başını gidiyor. Özellikle genç işsizlik her geçen gün artıyor. Son zamanlarda sayıları bir hayli artan çocuklara cinsel istismarı şiddetle kınıyoruz. Bu utanç verici olayların önüne bir an önce geçilmesini istiyoruz. Fabrikalar zehir saçıyor. Hem doğayı hem insanlığı zehirliyorlar. Bunları bir dur denilmesini ve doğaya sahip çıkılmasını istiyoruz.

“İŞÇİ EMEKLİLERİNİN MAAŞI
ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALDI”
İşçi emeklisi arkadaşlarımız enflasyon altında eziliyor. Bu kardeşlerimizin maaşları 2025 lira olan asgari ücretin de altında kaldı. Bizler, Türk – İş olarak işçilerimizin kutsal emekleri ve alın terlerinin hakkının verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Programda daha sonra, kutlamaya katılan işçilere İrmik Helvası ikramında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.