Işıkları Hiç Sönmeyen Kütüphane

Işıkları Hiç Sönmeyen Kütüphane

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2019 11:20
Işıkları Hiç Sönmeyen Kütüphane

Kitap varlığı, yayın zenginliği, internet veri tabanı, açık erişim tezleri ve fiziki imkânları ile ''Avrupa'nın En Donanımlı kütüphaneleri'' arasında yer alan SDÜ Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi, ''7/24'' hizmet veriyor.

Türkiye'de 1964 yılından bu yana Mart'ın son dilimi ''Kütüphaneler Haftası'' olarak kutlanıyor. Hafta boyunca, 'herkesin kütüphanelerden daha fazla faydalanmasını, okumasını, araştırmasını, sorgulamasını ve düşünmesini teşvik etmek amacıyla' bir dizi etkinlikler düzenleniyor. Her yıl özgün bir tema seçiliyor. Bu yıl ''Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü'' ana başlığı özgün tema olarak belirlendi.

Tarihi bağları 21 Şubat 1976'ya -Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi- kadar uzanan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) de ''içerisinde bulunduğu coğrafyaya her alanda hayat verme, değer katma'' perspektifi ile 'Avrupa'nın en donanımlı ilk 30 kütüphanesi' arasında yer alan Bilgi Merkezi kurdu. 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜÜ) Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi (Kütüphane) ''sürdürülebilir kalkınma'' hedefi doğrultusunda ''ışıkları hiç sönmeden'' değer üretiyor. 

''SDÜ 18 ELEKTRONİK DERGİ YAYINLIYOR

'Eğitim kalitesi, uluslararası düzeyde akademik kadrosu, 10 bin dekarlık alanda sunduğu imkânlar ve araştırmacılığı teşviki' özellikleri ile Türkiye'nin yükseköğretim alanındaki evrensel çınarı SDÜ, Bilgi Merkezi'nin kapılarını halka da açıyor. 

SDÜ Bilgi Merkezi Daire Başkanı Uğur Bulgan, 7 gün-24 saat açık şekilde değer ürettiklerini söyledi. Bulgan, 4 katlı; 8 bin metrekare yüzölçümlü, 950 kişilik oturma kapasitesine sahip SDÜ Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi'nin yayınlarını şöyle paylaşıyor:

Bilgi Merkezi Koleksiyonu

Basılı Kitap : 169.239

Elektronik Kitap : 210.003

Süreli yayın basılı : 75 (başlık)

Elektronik Dergi : 44.957

SDÜ tarafından yayınlanan dergi : 18

Multimedya Materyalleri    : 14.900

Online veri tabanı :  67

SDÜ Tezleri (Açık Erişim) : 8.064

-''Isparta, 8 bin 064 teze açık erişim ile ulaşabilir''

Bulgan, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde üretilen tüm tezlerin açık erişimde olduğunu ifade ederek, ''elektronik veri tabanından PDF ortamında isteyen herkes okuyabilir'' dedi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi (Kütüphane)

Doğu Yerleşkesi

32260/ Isparta

Telefon

0 (246) 211 35 70

İnternet:

http://www.sdu.edu.tr

kutuphane.sdu.edu.tr

Elektronik Posta:

[email protected]

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.