İşkur Yeni Projelere Başlıyor

Türkiye İş Kurumu (İşkur), 1 Mart Tarihi İtibariyle İstihdama Yönelik Yeni Projeleri Hayata Geçirecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2011 13:38
İşkur Yeni Projelere Başlıyor

Türkiye İş Kurumu (İşkur), 1 Mart tarihi itibariyle istihdama yönelik yeni projeleri hayata geçirecek.

İşkur Isparta İl Müdürü Hüseyin Ergin, Girişimcilik Kursu ve Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi(UMEM) projesi gibi istihdama yönelik çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Bu projede amaçlarının işsizlere ulaşmak olduğunu ifade eden Ergin, "UMEM projesi kapsamında Isparta Ticaret Odası işletmelerle anket çalışması yapıyor. Büyük oranda tamamlandı. Ayrıca girişimcilik kursumuzun ilkini de mart ayı içinde başlatmayı düşünüyoruz." dedi.

Isparta'da kayıtlı 10 bin işsiz olduğunu ifade eden Ergin, hedeflerinin projeler sayesinde işsizlere ulaşarak iş sahibi yapmak olduğunu kaydetti. Ergin, "Biz onlara ulaşalım da onlar isterlerse kabul etmesinler. Çünkü iş beğenmeyen çok vatandaşımız oluyor. İşsiz sayısının azalmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu. Girişimcilik kursunun da tüm prosedürlerini tamamladıklarını ifade eden Ergin, kursu Ankara'dan gelecek bir firmanın vereceğini, 1 Mart itibariyle de ilana çıkıp kursu açmayı planladıklarını kaydetti. 2011 yılı içinde talep olması halinde 500 kişiye girişimcilik kursu vermeyi planladıklarını ifade eden Ergin, kursları sadece il merkezinde değil ilçelerde de açmayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.