Isparta, Akdeniz Bölgesinin En Fakir Şehri

İyi Parti Milletvekili A. Adayı Yıldırım: Isparta, Akdeniz Bölgesinin En Fakir Şehri

Yayınlanma:
Isparta, Akdeniz Bölgesinin En Fakir Şehri

İyi Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yıldırım, Isparta adına vahim rakamları paylaştı. Akdeniz Bölgesinde bulunan iller arasında milli gelir dağılımında Isparta’nın en az payı aldığını belirten Yıldırım, yapılan yatırımlarda da yine en düşük ödeneği aldığını söyledi. Yıldırım ayrıca 2023 yılında Isparta’ya hiçbir yatırım planının bulunmadığını da dile getirdi.

Isparta’nın kanayan yaralarına parmak basan İyi Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’nın Akdeniz bölgesinde bulunan illerin çok çok gerisinde kaldığını aktaran Yıldırım, “Isparta, Antalya ve Burdur Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’ya bağlı. Buradaki milli gelirimize baktığımız zaman Isparta 6 bin 870 dolar, Burdur 7 bin 422 dolar, Antalya ise 8 bin 983 dolar alıyor. Akdeniz bölgesinde bulunan diğer illerimiz Uşak 8 bin 297, Kütahya 7 bin 451 ve Bilecik de 11 bin 713 dolar alıyoruz. Maalesef Akdeniz bölgesinin en fakir şehriyiz. Bizim daha çok çalışmamız lazım. TR61 bölgesi için teşviklerin mutlaka güncellenmesi lazım. Kriterler noktasında karar vericiler nasıl yaptı bilmiyorum ama Isparta adına böyle bir gerçek var.” dedi.

BURDUR’A YAPILAN YATIRIMLAR ISPARTA’NIN 3,5 KATI

Isparta’nın her konuda mağdur edildiğinin altına çizen İyi Partili Yıldırım, “İlginç bir rakam daha var. Burdur’un yatırımları bizim 3,5 katımız. 276 bin nüfusu var ama maalesef geldiğimiz nokta bu. Genel bütçeden Isparta’ya 814 milyon 729 bin lira yatırım ödeneği gönderilmiş. Burdur’a 2 milyar 600 milyon lira, Antalya’da 8 milyar 854 milyon, Uşak’a 13 milyar 121 milyon gönderilmiş. Isparta bu konuda da ihmal edilmiş. Yatırım durumumuza baktığımız zaman Dereboğazı yolu 10 yıldır devam ediyor, her yıl 1.000’er lira ödenek konup öteleniyor. Bildiğimiz üzere Dereboğazı yolu 2026 yılına ertelendi. Burdur Dostluk Yolu 14 kilometre ama maalesef yine bitirilemedi. Burası da 2026 yılına bırakıldı. Isparta-Konya yolu da 2026 yılına ötelendi. Isparta’mızı diğer illere bağlayan 4 bağlantı yolu var. Sadece Ankara-İstanbul bağlantı yolumuz bölünmüş yol olarak hizmet veriyor. Yol medeniyet demektir, ticaret demektir. Siz ulaşımı sağlıklı bir hale getirmezseniz, konforu sağlayamazsanız ekonomik anlamda da ciddi sıkıntılar yaşarsınız. Biz de şehir olarak bu sıkıntıları yaşıyoruz.” diye konuştu.

2023 YILINDA ISPARTA’NIN BİR TANE BİTİRİLECEK YATIRIMI YOK!

Valiliğinin web sitesinde yayınladığı yatırım programında Isparta adına hiçbir yatırımın bulunmadığını belirten Yıldırım, “2023 yılında Isparta’da bitirilerek hizmete sunulacak bir tane yatırım olmaz mı?” diyerek eleştiride bulundu.
İlçelerin sorunlarından da bahseden Yıldırım, “Geçtiğimiz haftalarda Yenişarbademli’ye gittim. Diyorlar ki, ‘Biz burada unutulduk.’ Yenişarbademli’nin iki yolu var. Biri Şarkikaraağaç diğeri de Eğirdir bağlantı yolu. Şarkikaraağaç yolu Karayollarına bağlı, Yenişarbademli-Aksu arası da İl Özel İdaresi’ne bağlı. Yaka Köyünden Yenişarbademli’ye kadar olan tahmini 30 kilometre yol çok bakımsız. Bu ilçemizin en önemli sorunu yol. Çünkü çok kötü yolları var. Buraların mutlaka iyileştirilmesi lazım. İnsanlar yetiştirdiği kirazı ilçenin dışına çıkartamıyor. Zaten zor şartlar altında üretim yapıyorlar. Farklı sebeplerden dolayı ürettiği üründen maddi katkı alamıyor. Diğer ilçelerimizde de farklı farklı sorunlar var. Yetkililerin bir an önce bu sorunlar üzerine eğilmesi lazım. İnşallah İyi Parti iktidarında tüm sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum