Isparta,Antalya,Burdur'un Birlikteliği Örnek Gösterildi

Antalya'da 'Birlikten Güçlü Ticarete' sloganıyla düzenlenen Batı Akdeniz Ticaret Buluşması'nın kapanış oturumu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2022 14:21
Isparta,Antalya,Burdur'un Birlikteliği Örnek Gösterildi

Antalya'da 'Birlikten Güçlü Ticarete' sloganıyla düzenlenen Batı Akdeniz Ticaret Buluşması'nın kapanış oturumu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan oda, borsa, SİAD'lar, valilikler, belediyeler ve üniversiteler gibi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen Batı Akdeniz Ticaret Buluşması, ANFAŞ Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İki gün süren büyük buluşmada, networking ve B2B görüşmeleri, Devlet Destekleri Zirvesi, Santek Yat İmalat Sektörü Buluşması, E-Ticaret Sokağı ve söyleşilere yer verildi. Kapanış oturumuna TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra ATSO Başkanı Davut Çetin, üç ilin oda, borsa ve SİAD başkanları ile üniversiteler, kamu kurumları ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK GÖSTERDİ

Antalya, Isparta ve Burdur'u bir araya getiren organizasyonu tüm Türkiye'ye örnek birliktelik olarak gösteren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şimdi dijital devrim döneminin yaşandığını belirterek, dünyanın her yerinde, geleneksel firma yapısının değiştiğine dikkat çekti.

Firmaların her işi kendileri yapmak yerine, bireysel girişimcilerle ortak çalışmayı tercih ettiğini, böylece bireysel girişimcilik ekonomisinin büyüdüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, "Artık, karşımızda farklı bir dünya meydana geliyor. 7 milyar insan, 20 trilyon dolarlık pazar, bir tek tuşun ardında. E-ticaret üzerinden hepsi elinizin altında. Müşteri, pazar, tedarikçi, hepsine bilgisayarla ulaşmak mümkün" dedi.

E-TİCARET BİR ALIŞKANLIK HALİNE GELİYOR

Ülkemizde e-ticaret hacminin, 2021'de 382 milyar liraya ulaştığını, bir önceki yıla göre yüzde 70 arttığını belirten TOBB Başkanı, "Toplam perakende ticaret içinde e-ticaretin payı da yüzde 20'ye yaklaştı. Pandemiyle birlikte hızlanan e-ticarete yönelim, hız kesmeden sürüyor. İnternetten alışveriş yapmaya başlayan tüketici için e-ticaret, bir alışkanlık haline geliyor.

Tüketiciler giderek daha fazla sanal ortama kayıyor. O halde sizlerin, yani girişimcilerin de orada olması gerekiyor. Sattığımız ürün ve hizmetleri, dijital ortama taşımanız şart oluyor" diye uyardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum