Isparta Avantajını Doğru Kullanmalı

CHP Belediye Başkan Adayı Çakmakçı “Isparta esasında çok şanslı bir kent. Deri sanayi açısından gerçekten diğer illerden çok önde. Ama ne yazık ki biz bu avantajımızı doğru kullanamamışız” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2014 16:35
Isparta Avantajını Doğru Kullanmalı

Isparta Kunduracılar Terlikçiler Sayacılar Ve Ayakkabı Tamircileri Esnaf Ve Sanatkarlar Odası kongresinde konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “Isparta esasında çok şanslı bir kent. Deri sanayi açısından gerçekten diğer illerden çok önde. Ama ne yazık ki biz bu avantajımızı doğru kullanamamışız. Oysa belediyeler ciddi anlamda önderlik edebilecek güce sahipler” dedi.

Isparta’da esnaf ve sanatkarın gelişmesi için belediyenin birçok konuda önderlik edebileceğine dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “Isparta esasında çok şanslı bir kent. Deri sanayi açısından gerçekten diğer illerden çok önde. Ama ne yazık ki biz bu avantajımızı doğru kullanamamışız. Isparta’yı çok yakından ilgilendirdiği için deri sanayi ile ilgili konuları da gündeme getirmek istiyorum. Orada üretilecek derinin ucuzlatılması sizin imalatınıza da yansıyacak. Böylece rekabet etme şansını yakalayacaksınız” diye konuştu.

GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ
Isparta’nın nitelikli esnafının dünya ile rekabet edebilecek hale gelmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “Dünyadaki oluşumları yakından incelersek deri sanayi genellikle üçüncü dünya ülkelerine atılmış. İleri gelen ülkeler ise teknolojiyi de kullanarak moda yaratarak daha fazla para kazanır hale gelmişler. Ama biz çok nitelikli esnaf olarak bu rekabette yerimizi alamamışız. Belediyeler sizin önünüzü açamamış. Oysa belediyeler ciddi anlamda önderlik edebilecek güce sahipler” dedi.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı seviyeli siyaset vurgusu da yaptığı konuşmasında “Belediye başkan adaylarımızın hepsi hizmet yarışına girdiler. Dilerim ki bu seviye hiç düşmesin. Zaman zaman bunu düşürmeye çalışıyorlar. Biz bir takım sorular soruyoruz ve sorularımıza cevap arıyoruz. Yoksa kimseyi rencide etmek istemiyoruz. Ama bazı kişilere de gerekli cevabımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.

ISPARTA İLERİ GÖTÜRECEK KİŞİ SEÇECEKTİR
Isparta’nın 30 Martta doğru seçimi yapacağına inandığını belirten Prof. Dr. Çakmakçı “Esnaf yaşadığı sürece Isparta'da yaşar diyoruz hep. Isparta’da 14 bin civarında esnaf var. Buna hizmet edecek tüm arkadaşlarımız projelerini ortaya koyacaklar. Sizlerde Isparta’yı ileriye götürecek kişileri seçeceksiniz. Isparta Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ve Osmanlı döneminde de hep liderler yetiştirmiş ve ileri gitmeyi göstermiştir. Bugün de ileriye götürecek arkadaşları seçeceklerdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.