Isparta Basınında Bugün - 03 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 10:34
Isparta Basınında Bugün - 03 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

AKDENİZ: "İşte sorunun belgesi"
Isparta'nın Yeni Teşvik Haritası'nda "TR 2 Ekonomi Bölgesi"nde yer almaması gerektiğinin bir kanıtı daha ortaya çıktı. İhracatta son sıradayız. Isparta'nın dış ticaret gelirlerinde milli ekonomiye katkısı sadece yüzde 0, 08 olarak gerçekleşti.

DEMOKRAT: "Komşular, ihracatta Isparta'yı salladı"
2011 yılının ilk dört ayındaki ihracat verileri belirlendi. Isparta iller bazında 44'üncü sırada yer alırken, 31 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiği kayıtlara geçti. Antalya ise aynı dönemde 344 milyon dolarlık ihracat rakamı ile 14'üncü sırada, Burdur ise 51 milyon dolarlık ihracatı ile 32'nci sırada.

ÇÖZÜM: "Isparta'da trafik kazası"
Isparta - Eğirdir karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Isparta EKSPRES: "Atıklar devletin araçlarıyla uygunsuz yere bırakıldı"
İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ceylan Erdön, Senirkent ilçesinde 17 Mart 2011 tarihinde Güler Soğuk Hava Deposu'nda meydana gelen yangın sonucunda ortaya çıkan atık maddelerin İl Özel İdaresi ve Afyon Belediyesi'ne ait kamyon ile iş makineleri kullanılarak Gençali köyü Dörtyolu üzerine döküldüğünü iddia etti.

OBJEKTİF: "Kalem'i küstürdüler"
Isparta Belediye Meclisi'nin mayıs ayı ilk toplantısında ilginç diyaloglar yaşandı. Meclis üyelerini güldüren konuşma ise bağımsız meclis üyesi Seyfettin Kalem ve Başkan Yusuf Ziya Günaydın arasında geçti. Başkan Günaydın'ın imar planları ile ilgili söz almak isteyen bağımsız meclis üyesi Seyfettin Kalem'i geç görmesi Kalem'in, "küstüm ben" diyerek tepki göstermesine neden oldu.

İLKE: "Kuyu bilmecesi"
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkilileri tarafından kapatıldığı öne sürülen Isparta Merkez Yakaören'deki gaz kuyusundan sızma olduğu bildirildi.

NOKTA: "Eşekle 266 kilometre yürüdüler"
Anadolu'nun dört yanında kervanla devan eden Büyük Anadolu Yürüyüşü'nün Batı Akdeniz Kervanı Isparta'nın Eğirdir ilçesine ulaştı.

HEDEF: "İmar, Meclisi gerdi"
İmar planında yapılacak tadilatlarının Belediye Meclis üyelerine dağıtılmadan mecliste oylanması meclis üyelerini kızdırdı. Dp'li Nuri Selçuk, "Böyle oylama olmaz, altı boş olan bir konuya neye dayanarak oy vereceğiz. Bu tadilatların neler olduğunu gösteren listenin tüm üyelere dağıtılması gerekmektedir" dedi. Meclise 10 dakika ara verildi ve bu ara sonunda söz konusu liste üyelere dağıtılınca sorun çözüldü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.