Isparta Basınında Bugün - 16 Aralık 2010

Isparta Basınında Bugün - 16 Aralık 2010

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2010 12:14
Isparta Basınında Bugün - 16 Aralık 2010

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
    
AKDENİZ: ''Sadece düğmeye basmak kaldı''
Isparta ve Antalya'da pilot bölge olarak entegre yürütülen 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi, 10 milyon TL yatırımla tamamlandı. Isparta için ayrıca yerel kaynak ile 1 milyon 700 bin TL harcama yapıldı.
    
DEMOKRAT: ''Vali Deprem Dede'ye Veli Göçer'i sordu''
Vali Ali Haydar Öner, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya 17 Ağustos depreminde 195 kişinin ölümünden sorumlu tutulan müteahhit Veli Göçer'in nerede olduğunu sordu. Işıkara da, ''Dışarıda efendim hala dışarıda'' diye cevap verdi.
    
GÜLSES: ''Yaban keçisine 4 bin 50 lira''
Ispartalı avcı, Antalya'nın Akseki ilçesindeki Gidengelmez Dağları'nda avladığı boynuz uzunluğu 102 santimetre olan yaban keçisi için 4 bin 50 lira ödedi.
    
ISPARTA EKSPRES: ''Madalyonun öteki yüzü''
Kişi başına düşen uzman hekim açısından Türkiye birincisi olan Isparta'nın norm kadrosunda yüzde 13'lük bir açık var. Özellikle ilçelerde uzman doktor açıkları dikkati çekiyor. Yenişarbademli'de uzman doktor yok. Aile Hekimliği Sistemi'nde en zayıf halka durumunda olan ilçede sadece bir aile hekimi görev yapıyor.
    
ÇÖZÜM: ''Prof. Dr. Işıkara'dan Vali Öner'i ziyaret''
Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türk Kızılayı'nın 13 Ocak 2007'de başlattığı Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin tanıtımı için Isparta'ya geldi. Prof. Dr. Işıkara ilk olarak Vali Ali Haydar Öner'i makamında ziyaret etti.
    
ISPARTA: ''Afet zararları 'Toplum Liderleri' ile azaltılacak''
Afetler meydana gelmeden önce tedbirli davranmanın, afet olduktan sonra hayatı normale döndürmekten çok daha kolay ve masrafsız olduğunu ifade eden Prof. Dr. Işıkara, ''Bizim çok önceki yaptığımız çalışmalar, insanımızı enkaz altından nasıl kurtarırız çalışmalarıydı. Halbuki bu proje ile 'Benim insanım enkaz altında nasıl kalmasın' çalışmasını yapacağız'' dedi.
    
MANŞET: ''Isparta kazanıyor''
Isparta Belediyesi, 2011 yılına hızlı girecek. Borçlarını bitirerek rahat nefes alan Isparta Belediyesi, bir çok yatırıma 15 Ocakta start verecek. Günaydın, 15 Ocak tarihinin Isparta'nın miladı olacağını söyledi.
    
NOKTA: ''Sorumluluk daveti''
Türkiye'nin ''Deprem Dedesi'' Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, afet zararlarını azaltma projesi kapsamında Isparta'da toplum liderleriyle buluştu. Işıkara, ''Amacımız toplumda sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.