Isparta Basınında Bugün 18 Mayıs 2011

Isparta Basınında Bugün 18 Mayıs 2011

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2011 09:57
Isparta Basınında Bugün 18 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "Yeni dönemin şifreleri"
SDÜ'nün 6'ncı dönem, 4'üncü Rektörü olarak resmen göreve başlayan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu 3 büyük yol çizdi. 1-SDÜ, Isparta ve Batı Akdeniz Bölgesi ile daha çok kucaklaşacak. 2-Uluslararası alanda marka olacak. Isparta ve Türkiye'nin 'bilim yüzü' olacak. 3-'Girişimci Üniversite' kavramını yerleştirecek.

DEMOKRAT: "CHP dur durak bilmiyor"
Muhasebecilerin sorunlarını dinleyen CHP Isparta milletvekili adayları, ardından Emre Mahallesi'nde halka hitap ettiler ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlediler.

MANŞET: "Şehir, hava üssü olacak"
Isparta'ya THK tarafından Havacılık Eğitim Merkezi kuruluyor. Bununla birlikte ilerleyen süreçte Hava Ulaştırma Fakültesi açılacak ve son olarak sürecin Havacılık ve Uzay Üniversitesi kurulmasıyla hedefe ulaşılması planlanıyor. Havalimanı'na ayrıca Helikopter ve Uçak Bakım Merkezi'nin de kurulması hedefler arasında yer aldı.

Isparta EKSPRES: "2+2=1 eder"
Mezun olduğu üniversitede 2 ay rektör vekilliği yapan Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, birlik ve beraberliğin önemini bu şekilde vurguladı.

ÇÖZÜM: "SDÜ'de güzel görüntüler"
Yeni rektör İbicioğlu'nun cübbesini eski rektör Baydar giydirirken, birlik, beraberlik ve başarı mesajlarının verilmesi dikkat çekti.

GÜLKENT: "Başbakan'ın Demirel'e yönelik sözlerine tepkiler büyüyor" Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar ve Zonguldak mitinglerinde, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yaşlandığını, ayakta zor durduğunu, AKP'yi yıkmak için CHP'ye destek verdiğini söylemesi, Isparta'da her geçen gün artan tepkilerin başlamasına neden oldu. Bugün de Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, kamera karşısına geçti, iktidarı kınadı. Bu açıklamanın ardından Dede ve Demokrat Partililer, MHP heyetini kabul ettiler. Bir önemli hatırlatma daha: Haftaya Demirel heykeli önünde büyük bir miting organize edilecek.

Isparta: "Hedefimiz hep birlikte Üniversitemizi daha yukarılara doğru taşımaktır"
SDÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupcu'dan görevi teslim aldı.

OLUŞUM: "TÜYAP'ta Isparta'yı tanıttılar"
Konya'daki Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Konya TÜYAP fuar merkezinde 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Konya 9. Gıda ve Gıda-Tek 2011 fuarına katılarak Isparta'yı her yönüyle en güzel şekilde tanıtıldı.

OBJEKTİF: "Provası bile coşkuluydu"
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının genel provası dün Atatürk Stadyumu'nda yapıldı.

HEDEF: "Onun ismini silmeye kimsenin gücü yetmez"
Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, Süleyman Demirel'in yaptığı hizmetleri ve izini ne Türkiye'den ne de Isparta'dan silmenin mümkün olmadığını ve buna da kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek; "O, partiler üstü bir isimdir. Her partinin ona sahip çıkması gerekir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.