Isparta Basınında Bugün - 29 Ocak 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2011 17:36
Isparta Basınında Bugün - 29 Ocak 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Gazi Lisesi'nin başarısı''
Hazırlık dahil 5 yıllık eğitim-öğretimle biri Avrupa Birliği denkliği olmak üzere çift diploma verecek olan Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi'nde, ilk yılda gurur veren başarıya imza atıldı.

DEMOKRAT: ''79 bin öğrenci sömestri tatiline çıktı''
Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı dün sona erdi. Isparta genelinde 392 okulda 4 bin 900 Öğretmen ve 79 bin 777 öğrenci dünden itibaren 15 gün sürecek sömestri tatiline çıktı.

ISPARTA EKSPRES: ''Bu köyün hepsi Çalıkuşu''
Türk Edebiyatı'nın ölümsüz yazarı Reşat Nuri Güntekin'in eseri ''Çalıkuşu ve öğretmeni Feride''nin azmi, Eğirdir'e bağlı Serpil köyünde de yaşıyor.

ÇÖZÜM: ''Adar'dan 'SÜT' fiyatı uyarısı''
Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, süt fiyatlarının düşmesinin hayvancılığa büyük darbe vuracağını belirterek, yetkilileri şimdiden uyardı. Adar, süt fiyatlarının düşmesinin son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

GÜLSES: ''Tarihi bir konak yok oldu''
Ordu evi arkasında çıkan yangında ahşap bir ev yanarak kül oldu. 15 gün önce de yanmaktan son anda kurtulan tarihi bina bu kez o kadar şanslı değildi.

ISPARTA: ''Mükemmeli aramak durumundayız''
Vali Memduh Oğuz, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde, öğrencilere ve velilere önemli mesajlar verdi. Isparta'da eğitim ve öğretimin, Türkiye standartları üzerinde olduğunu belirten Vali Oğuz, ''Ancak iyi ile güzel ile yetinmemiz mümkün değil. Daha iyiyi, daha güzeli, mükemmeli aramak durumundayız'' dedi.

OLUŞUM: ''Standardın üzerindeyiz daha da yükseleceğiz''
Karne dağıtım töreninde konuşan Vali Memduh Oğuz, ''Isparta eğitim öğretim konusunda standartların üzerinde bir il. Biz bu standartları ortak çalışmayla daha fazla yükselteceğiz'' dedi.

MANŞET: ''Bu kez nüfus artışıyla sıralamadayız''
Isparta nüfus artışına göre Türkiye'de ikinci sırada yer aldı. 2009 yılına göre 40 bin 835 kişi artan Isparta'nın nüfusu, 448 bin 298'e ulaştı. Erkeklerin genel nüfusu ise kadınlara göre 36 bin 646 kişi daha fazla. İl ve ilçe merkezlerinde nüfus artarken, belde ve köylerde nüfus oranlarında ise düşüş yaşandı.

GÜLKENT: ''Mucize ameliyat''
Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde önemli bir operasyona imza atıldı. Doğuştan yaşadığı solunum sıkıntısı nedeniyle akciğerinde aşırı büyüme olan 3.5 aylık Özlem Tuğlu'dan, yaklaşık iki saat süren ameliyat sonucu yarım kilo ağırlığında bir parça alındı. Yapılan başarılı ameliyatla minik Özlem yeniden hayata döndü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.