Isparta Basınının Geleceği Aydınlık

Isparta Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak Isparta’la gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2012 11:12
Isparta Basınının Geleceği Aydınlık

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memduh Oğuz, Isparta'da tüm gazetelerin sorumluluk anlayışıyla hareket ettiklerini kaydederek, Gazeteler arasında ikiliğe izin verecek girişimlerden kaçındıklarını söyledi. Vali Oğuz, ‘Benim bulunduğum yerde bir gazetecinin bir diğer gazeteci arkasından konuşmasına izin vermedim. Onları bir görevli gibi görüyorum. Maksat insanlığa hizmetse burada itilafımız olamaz. 81 il içinde nadir görülecek bu birliktelik ortamı sizleri memnun edecektir" dedi.

Isparta'nın ilim şehri olabilmesi için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na proje sunduklarını ileten Vali Oğuz, Isparta ilim şehri olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Sadece Hindistan'da her eyaletin bir şehrini ilim şehri yapması için uğraştığını, Avrupa'da 45 kentin ilim kenti ilan edildiğini kaydeden Vali Oğuz, "Sahip olduğu imkanlarla ilim şehri tanımlaması Isparta'ya yakıştı. Aralık ayı içerisinde projemizi SDÜ ile birlikte harekete geçiriyoruz. Isparta'nın bu özelliği Türkiye için de güzelliktir. Burası Ortadoğu'nun Kafkasların, tahsil kenti olursa en az 10 üniversite olursa bundan Türkiye de istifade edecek" diye konuştu.

Isparta'da olmaktan memnun olduğunu belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, "Meslektaşlarımızı çok iyi tanıttınız. Isparta basının geleceği aydınlıktır. Biz de ilim şehri projesine katkı da bulunabilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan da Isparta'da resmi ilan alan 13 gazete olduğu belirterek, ortak payda Isparta etrafında iyi niyetle çalıştıklarını aktardı. Karhana, "13 gazetenin daha kaliteli daha iyi yayın yapması için proje başlattık. Genel Müdürümüz de öncü olursa gazete sayısını 4 veya 5'e düşürmeyi düşünüyoruz: Bunu başarabilirsek çok dahi iyi yanın yapabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.