Isparta Belediyesi Aya Baniya Kilisesini Restore Edecek

Isparta Belediyesi, Turan Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 270 yıllık bir geçmişe sahip olan Aya Baniya (Payana) Kilisesinin restorasyonunu yaparak, turizme kazandırmak için harekete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2022 20:15
Isparta Belediyesi Aya Baniya Kilisesini Restore Edecek

sparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kilisede uygulanacak “Isparta Koku Atölyesi: Kokuhane” projesi için BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ile protokol imzaladı.

Isparta Belediyesi şehrin tarihi açısından büyük önem taşıyan ve 1750’li yıllarda yapıldığı tahmin edilen Turan Mahallesi’ndeki Aya Baniya (Payana) Kilisesi, turizme kazandırıyor.

Kilise Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Güdümlü Proje Desteği kapsamında “Isparta Koku Atölyesi: Kokuhane” ismiyle hayat bulacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte kilise, şehrin ekonomisine, sosyo-kültürel hayatına olumlu etkiler katacak, turizmde bir cazibe merkezi haline getirilecek.

Koku teması kapsamında işlevlendirilecek kilisede ve bahçesinde Kütüphane, Koku Yapım Atölyesi, Sergi-Fuaye alanı, Kafeterya, Mağaza, Tematik Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesi olmak üzere 4 bölüm oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum