Isparta Belediyesi Bünyesine Yeni Birimler Oluşturuyor

Isparta Belediyesi Bünyesine Yeni Birimler Oluşturuyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2019 13:37
Isparta Belediyesi Bünyesine Yeni Birimler Oluşturuyor

Isparta Belediyesi, şehrin ulaşım ve trafik sorunlarına gerçekçi çözümler bulmak amacıyla Ulaştırma Müdürlüğü, gençlere spor alışkanlıkları kazandırılması ve spor tesisleri yatırımı için Gençlik ve Spor Müdürlüğü, istimlak sorunlarının hızlı çözümü için de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kuruyor.

ULAŞTIRMA MÜDÜRLÜĞÜ
Isparta Belediyesi, şehrin öncelikli olan sorunlarına yönelik önemli adımlar atıyor. Bu zamana kadar unutulan, ihmal edilen ve görmezden gelinen şehrin trafik ve ulaşım sorununa yönelik olarak Ulaştırma Müdürlüğü kuruluyor. İşin uzmanlarının görevlendirileceği, bilimsel çalışmaların ve paydaşlarla işbirliğinin yapılacağı Ulaştırma Müdürlüğü, Isparta için geç kalınmış bir adımdı.

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ
Isparta Belediyesi’nin bu zamana kadar uzak durduğu sportif etkinliklerle ilgili de önemli çalışmalar başlatılıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in özellikle uyuşturucu ile mücadelede sporun önemine olan duyarlılığından hareketle Belediyede Gençlik ve Spor Müdürlüğü kuruluyor. Sportif faaliyetlerin yapılması, spor tesislerinin kazandırılması ve gençliğin spora yönlendirilmesi amacıyla kurulacak Gençlik ve Spor Müdürlüğü, önemli bir eksikliği giderecek.

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ
Isparta Belediyesi’nin en önemli adımlarından birisi de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü. Belediye yönetiminin böyle bir müdürlük kurmasının altında Belediyenin kaybettiği kamulaştırma davaları duruyor. Çünür Yeni Terminal Projesi kapsamında Belediyenin 4 milyon TL’lik kamulaştırma davasını kaybetmesi bu müdürlüğün kurulmasında elzem olarak görüldü. Emlak değerleri ve kamulaştırma iş ve işlemlerinin daha düzenli, daha titiz yürütülmesi için Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kuruluyor.

Söz konusu müdürlüklerin kurulması için Dış İlişkiler, Müze ve İşletme-İştirakler Müdürlüğü kapatılacak. Müdürlüklerin kapatma ve açılma kararının Cuma günkü mecliste alınması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.