Isparta Belediyesi'nden 2 Yeni Afiş Daha

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın geçtiğimiz yıl astırdığı pankart'ın benzerleri bu yılda asıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2011 12:19
Isparta Belediyesi'nden 2 Yeni Afiş Daha

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından ''29 Mart 2009'da böyle devralmıştık'' ve iki yıllık çalışmalarını anlatan ''Nereden Nereye'' başlıklı iki ayrı afiş yaptırıldı ve afişler halkın bilgilenmesi için belediye binasına asıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar belediye tarafından yapılan çalışmaların halk tarafından bilinmesi amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. Belediyeyi 125 milyon TL'lik borçla devraldıklarını ve iki yılda 42 milyon 600 bin TL'nin ödendiğini aktaran Göçer, ekonomik yönden belediyenin ne durumda olduğunun da bilinmesini istediklerini kaydetti.

Esnaf olan 13 milyon 500 bin TL'lik borcun hepsini ödediklerini dile getiren Göçer, personele olan 5.5 milyon TL'lik borcu da ödediklerini belirtti. Ayrıca 2 milyon TL icra dairelerine olan borçların da ödendiğini dile getiren Göçer, kamu kurum ve kuruluşlara 75 milyon TL borç bulunduğunu ve bu borcun da 18 milyon 900 bin TL'sinin ödendiğini bildirdi.

Önceki dönemde özelleştirilen 11 milyon 200 bin TL değerindeki ISBAŞ Fabrikası'nın da geri alındığını ifade eden Göçer, belediyeye ait ISTEM Fabrikası ile ilgili 15 milyon 300 bin TL değerindeki borcun da 4 milyon 700 bin TL'sinin ödendiğini bildirdi.

Afişte bu bilgilere yer verdiklerini anlatan Göçer, diğer afişte de kaybedilen değerlerle iki yılda yapılan çalışmaları aktardıklarını söyledi. 54 daire, Göltaş hisse senetleri, 214 adet gayrimenkul ve 600 işyeri olan Çarşamba Pazarı'nın kaybedilen değerler arasında yer aldığını dile getiren Göçer, ''İki yılda yaptıklarımızın arasında ise ISBAŞ Fabrikası'nın geri alınması, bakım ikmal atölyesinin kurulması, 200 bin ağaç dikilmesi, Isparta'nın temiz içme suyuna kavuşturulması, el sanatları atölyesi kurulması gibi 20 maddelik icraatlar yer almakta'' diye konuştu.

  
-BALAMAN'IN SÖZLERİ-

Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman da, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'ya iki yılda tek bir çivi bile çakılmadığını belirterek, afişte yer alan bilgilere tepki gösterdi. Gözle görülür bir yatırımın yapıldığını anlatan Balaman, ''Ağaç dikmeyi çalışma olarak kabul ediyorlar. Benim köydeki ninem de ağaç dikiyor. İcraat olarak da bunu gösteriyorlar'' dedi.

Afişte yer alan bilgilerin yalan olduğunu ileri süren Balaman, bilgilerin belgelerle ispatlanmasını istedi. Belediye yönetiminin daha önce de 621 milyon TL'lik bir borçtan bahsettiğini ancak bunu ispatlayamadıklarını söyleyen Balaman, kamu kurumları dışında esnafa 10 milyon TL'lik borçlarının olduğunu ve borca karşılık da alacaklarının olduğunu belirterek, ''Bunları niye yazıp da asmadılar'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum