Isparta Dikkat!

Isparta Dikkat!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2022 00:04
Isparta Dikkat!

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan , Güney Afrika’ da ortaya çıktıktan sonra dünyada birçok ülkeye yayılan Omicron varyantının Türkiye’de hızla yayıldığını belirterek, “İlimizde de Omicron varyantı ne yazık ki hepimizi tedirgin etmeye devam ediyor” dedi.  

Isparta’nın, Türkiye’ de vakaların yayılma hızının en yüksek olduğu ikinci il olduğunu söyleyen Karahan, “Özellikle üniversite şehri olan Isparta ve Burdur’da öğrenci sirkülasyonunun yoğun olması nedeniyle bulaş riski çok hızlı olmaktadır. Isparta ve Burdur halkının bu konuda duyarlı olduğunu biliyor, sizlere hatırlatmak istiyoruz.  Omicron varyantı bugüne kadar çıkan varyantlardan çok daha hızlı, aşırı hızlı yayılan bir corona varyantıdır.

Virüs ile mücadelede en büyük etkenlerin başında şüphesiz tedbirler geliyor. Yaşamak için sevdiklerimizle bir ömür geçirmek için aşının yanında mutlaka maske, mesafe ve temizlik kurallarına çok özenerek dikkatle uymamız gerekmektedir.

Isparta – Burdur Tabip Odası olarak bazı önlemleri almamız gerektiğini vurguluyoruz. Bunlar arasında; halka açık yerlerde özellikle kapalı alanlarda veya fiziksel mesafenin mümkün olmadığı yerlerde muhakkak maske takın.

Sıranız geldiğinde aşı olun. Tüm vatandaşlarımızın aşılarını eksiksiz tamamlamaları, aşı olmayanların mutlaka aşılarını yaptırmaları gerekmektedir.  Aşılama konusunda sağlıkçılara güvenin.

Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü şikayetleriniz varsa mutlaka hastanelerimize başvurunuz. Doğru sağlık tesisine en hızlı şekilde yönlendirilebilmeniz için, başvuracağınız sağlık hizmetleri sağlayıcısını önceden arayın. Bu yaklaşım, hem sizi korur hem de virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önler.

Hastanelerimizde hasta yoğunluğunun ve yoğun bakımların doluluk oranlarının artmaması için tüm vatandaşlarımızı uyarıyor, tedbirler konusunda daha dikkatli olmaya ve gerekli özeni göstermeye davet ediyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.