Isparta Doğa Koleji’nde Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Isparta Doğa Koleji’nde Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Yayınlanma:
Isparta Doğa Koleji’nde Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Burdur’da 9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Okul Sporları 3x3 Basketbol Grup Birinciliği müsabakalarında şampiyon olan Isparta Doğa Koleji Genç Erkekler Basketbol Takımı, 09 -13 Haziran tarihlerinde Konya'da yapılacak olan Türkiye Birinciliği müsabakalarında ilimizi temsil edecek.

Isparta Doğa Koleji özellikle Basketbol branşında elde ettiği önemli başarılarla adından söz ettiriyor. Daha önce farklı kategorilerde Okul Sporları, Cumhuriyet Kupası ve Gençlik Kupası şampiyonlukları bulunan Isparta Doğa Koleji başarılarına bir yenisini ekledi.

isparta-doga-kolejinde-hedef-turkiye-sampiyonlugu-1.jpg

ISPARTA'DA BASKETBOL GENÇ ERKEKLER KATEGORİSİNDE BİR İLK!

Isparta Doğa Koleji Genç Erkekler Basketbol Takımı 9-11 Mayıs tarihleri arasında Burdur'da düzenlenen Okul Sporları 3x3 Basketbol Grup Birinciliği müsabakalarında üstün performans sergileyerek grubundaki İzmir, Afyon ve Antalya temsilcilerini mağlup ederek şampiyon oldu. Isparta Doğa Koleji 09 -13 Haziran tarihinde Konya'da yapılacak Okul Sporları 3x3 Basketbol Türkiye Birinciliği müsabakalarında ilimizi temsil etme hakkı kazandı.

ISPARTA’DA VE BÖLGEDE PEK ÇOK BAŞARIYA İMZA ATILDI

Elde edilen başarıların ardından tebrik mesajı yayımlayan Isparta Doğa Koleji yönetimi, “Sporun her alanında şampiyonlar yetiştiriyor, madalyalara doymuyoruz! Türkiye Şampiyonluğu yolunda sporcu öğrencilerimize ve Beden Eğitimi öğretmenimize başarılar dileriz. Isparta Doğa Koleji akademik, kültürel ve sanatsal başarılarının yanında, Isparta'nın spor dallarında da en başarılı eğitim kurumu. Daha okul öncesi dönemde başlayan ve sporu sevdiren Isparta Doğa Koleji, ilköğretim 3. sınıftan itibaren öğrencilerini branşlaşmaya yönlendiriyor. Jimnastikten snowboarda, badmintondan futsala kadar her spor dalında faaliyet gösteren öğrencilerimiz Isparta'da ve bölge şampiyonalarında pek çok başarı elde etti.

isparta-doga-kolejinde-hedef-turkiye-sampiyonlugu-2.jpg

'SPORDA BİR MARKA'

Isparta Doğa Koleji; öğrencileri; yüzme, kayak, basketbol, voleybol, futsal, badminton, kort tenisi, step ve jimnastik, futbol, tekvando ve atletizm gibi sportif faaliyetlerle akademik eğitimlerinin yanında sanatsal ve fiziksel gelişimlerini de üst düzey imkanlarla ve modern tesislerde sürdürüyor. Öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda performans sporlarına yöneltmek ve ilgilendikleri branşların yaşam kültürlerini onlara tanıtmak beden eğitimi ve spor derslerinde en değerli prensiplerimizdir.” ifadelerine yer verdi.

ISPARTA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Sporun Türkiye'de lideri Doğa Koleji ayrıca 2022 – 2023 faaliyet programında yer alan Türkiye Okul Sporları Basketbol Genç-A Kız – Erkek Yarı Final müsabakaları 23 – 26 Mayıs tarihleri arasında Isparta’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

6 Mart Spor Salonu ve Işıkkent Spor Salonunda gerçekleştirilen yarı final müsabakalarına Antalya, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Bursa, illerinden toplam 16 takım 192 sporcu katıldı. Müsabakaların sonunda erkeklerde İstanbul ve Bursa Doğa Koleji takımları kızlarda ise İstanbul Doğa Koleji ile İstanbul Özel Anakent Koleji gruplarından çıkarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar.

isparta-doga-kolejinde-hedef-turkiye-sampiyonlugu-3.jpg

TUNÇ DAĞAL’DAN ISPARTA’YA TEŞEKKÜR

Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç DAĞAL Okul Sporları Basketbol Genç-A Kız – Erkek Yarı Final Müsabakalarında Isparta'nın ev sahipliğinden memnuniyetini dile getirerek, 1-5 Haziran tarihinde yapılacak Türkiye finallerinde Doğa Koleji takımlarına başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor