Isparta Ekonomisi İçin Büyük Öneme Sahip

Isparta Ekonomisi İçin Büyük Öneme Sahip

Yayınlanma:
Isparta Ekonomisi İçin Büyük Öneme Sahip

ITB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Doğan önderliğinde Borsa Yönetimi ve sektör üyelerinin katılımı ile ‘Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Ürünlerini Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı’ projesi ile ilgili son gelişmeleri incelemek ve sektör üyelerini bilgilendirmek amacıyla SDÜ GÜLAR’a bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Serdar Sezer, gül ve lavanta başta olmak üzere tüm ıtrî, tıbbi ve aromatik bitkilerin her türlü analizlerinin yapılabileceği “Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Ürünlerini Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı”nın kurulumunda sona gelindiğini ve çok yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Dr. Sezer, Uluslararası akreditasyona sahip olacak laboratuvar sayesinde ıtrî, tıbbi ve aromatik bitki üreticilerinin özellikle ihracata yönelik ihtiyaç duyulan, uluslararası geçerlilik gerektiren analizlerinin imzalanan protokollerle SDÜ bünyesinde gerçekleştirilebileceğini ve bu sayede hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edileceğini de belirtti.

Ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Akredite Laboratuvar Projesinin Isparta ekonomisi için büyük öneme sahip olduğunu ve sektördeki firmaların sabırsızlıkla faaliyete başlamasını beklediğini ifade etti.Projenin faaliyete geçmesi ile birlikte özellikle gül sektöründe gelişimin hızlanacağını, ürünlerin katma değerinin artırılarak ekonomiye katkısının büyüyeceğini söyledi. Gülün yanı sıra lavanta, kekik gibi diğer tıbbi ve aromatik bitkilerden de daha fazla faydalanmanın önünü açacağını ifade eden Adar, projenin kozmetik sektörünün gelişimi için büyük şans olduğunu vurguladı.

Başkan Adar sözlerine şöyle devam etti: GÜLAR bünyesinde kurulacak olan akredite laboratuvar ile Batı Akdeniz Doğal Ürünleri Araştırma Merkezi hem kozmetik sektörümüzün gelişimini hızlandıracak hem de bulunduğumuz zengin coğrafyadaki alternatif ürünlerin tespitine ve ekonomimize kazandırılmasına hizmet edecek. Böylece sadece sezonda birkaç ay çalışan fabrikalarımız üretim süreçlerini 12 aya kadar uzatabilecekler. Firmalarımız üniversitelerimizle daha yakın çalışmalı, biz Isparta Ticaret Borsası olarak sektörün faydasına olacak her projede yer alacağız ve gereken desteği vereceğiz. Kurum olarak coğrafi işaretleme çalışmalarımızda ve diğer projelerde üniversitelerimizle işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da her türlü işbirliğine açığız.
Ziyaret GÜLAR uzmanlarının bilgilendirmeleri ve laboratuvar gezisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.