Isparta Galatasaray'lı

Bilyoner.com adlı internet sitesi 1 milyon 400 bin üyesini baz alarak Türkiye’nin taraftar haritasını çıkardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2011 17:08
Isparta Galatasaray'lı

Bilyoner.com adlı internet sitesi 1 milyon 400 bin üyesini baz alarak Türkiye’nin taraftar haritasını çıkardı.

Türkiye genelini kapsayan haritada Isparta’nın lideri Galatasaray oldu. Isparta’dan siteye üye olan Galatasaraylıların oranı yüzde 38 olarak bildirilirken, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin yüzde 35 ile 2’inci sırada yer aldığı belirtildi. Haritaya göre, Isparta’da en çok taraftarı olan takım 3. takım ise Beşiktaş. Siyah-beyaz renklere gönül verenlerin oranı ise yüzde 18. 

KOMŞULARIMIZDA DURUM NASIL
Isparta’nın komşu illeri olan Antalya, Afyonkarahisar ve Burdur’da da ilk sırada Galatasaray yer alıyor. 

3 ilin taraftar yüzdelik dilimleri şu şekilde: Burdur: GS % 32, FB % 32, BJK % 16, Antalya: GS % 39, FB % 32, BJK % 19, Afyonkarahisar: GS % 38, FB % 31, BJK % 20.

TÜRKİYE’NİN LİDERİ GALATASARAY
Bilyoner.com’un verilerine göre Türkiye’nin %35’i Galatasaraylı. F.Bahçe %34’le ezeli rakibini takip ederken, Beşiktaş %19, Trabzon ise %4’te kaldı.

KADINLAR DA ASLAN
Türkiye’de ilk kez hazırlanan ‘Kadın Taraftar Haritası’nda da Galatasaray 49 ilde % 36’lık oranla yine en çok taraftara sahip takım olurken, F.Bahçe % 33’te kaldı.

BU AŞK BAMBAŞKA
Isparta’da yaşayan ve Galatasaray aşığı olan Esengül Aybay, sarı-kırmızılıların bugüne kadar Ali Sami Yen’de oynadığı maçlara bile defalarca gittiğini belirterek, “Galatasaray bizde bir tutku. Bu aşk bambaşka. Galatasaraylı olmak bir ayrıcalıktır. Isparta’da da Galatasaray taraftarın yoğun olması beni ayrıca mutlu etti” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.