Isparta Halısında Bam Başka Dönem Başladı

Halı tasarım sanatçısı Cüneyt Tok; “Genelde minyatür halıda hediyelik çok çalışıyoruz. İsim üzerine logo ve tasarımlar yapıyoruz. Onların haricinde bize gelen talepleri değerlendiriyoruz." dedi.

Yayınlanma:
Isparta Halısında Bam Başka Dönem Başladı

Halısıyla ünlü olan Isparta’da artık halı dokuması yapılmasa da, hediyelik olarak sanatsal, minyatür ve portre halı dokumacılığı devam ediyor. Metalürji Mühendisi ve Halı Tasarım Sanatçısı Cüneyt Tok, şehrin artık ince ve tensel dokuma taktiğine geçtiğini ifade etti.

Halı tasarım sanatçısı Cüneyt Tok; “ İnce ve tensel dokuma taktiğine geçtik. Diğer tarza biz bunları yapsaydık şuanda bu meslek tamamen ölmüştü. Bu meslek batmıştı. Devamlı ARGE yaparak geliştirerek günümüze kadar getirdik. Sadece el dokuma değil bunun yanında makine dokuma sistemlerine de girdik.”

ARGE’leri çıkartıp desen ve tasarıma önem vermeseydik, biz şuanda batmıştık. Pandemi bir çok esnaf battı, ölecek misiniz iş mi yapacaksınız? Ölmemek için insanlar kilitlendi, evlere hapis oldu. Biz bu hamleleri yapmasaydık pandemide batardık.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.