Isparta İçin Kalkınma Vakti

11 Ayda 12 ilçe 200 Köyü Karış Karış Gezdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2019 08:58
Isparta İçin Kalkınma Vakti

Isparta’nın kalkınmasında Eğitim, Sağlık, Turizm ve Kozmetik Sanayi hamlelerinin önemine işaret eden Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta’yı Bölgesel Sağlık Üssü haline getirmek için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, göreve başlamasının üzerinden henüz 11 ay geçmiş olmasına rağmen 12 ilçe ve 200 köyü karış karış gezerek vatandaşlarla buluştu. Her fırsatta ilçe, belde ve köylerde vatandaşlarla buluşup sıkıntılarını dinleyen ve çözüm üreten Vali Seymenoğlu, çözüme yönelik kısa ve uzun vadeli çalışma planları hazırlıyor.

ISPARTA ÖNEMLİ BİR EĞİTİM KENTİDİR
Isparta’nın kalkınma önceliklerine ilişkin değerlendirmeler yapan Vali Seymenoğlu, “Isparta bir eğitim kentidir. Bu anlamda altyapısı da vardır. Biz Isparta Valiliği olarak eğitime ilişkin çalışmalarımıza ve planlamalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün şehrimizde 2 üniversite var. 100 binin üzerinde öğrenci, 4 binden fazla akademisyen var. Ortaöğretimde 80 binin üzerinde öğrenci, 6 bin 500 dolayında öğretmen var. Yeni yapılan 15 bin kapasiteli kız ve erkek yurtlarımız var. Baktığınız zaman Isparta eğitim anlamında gerçekten çok önemli bir noktada. İşte durduğumuz bu noktayı özel sektör ve kamu yatırımlarıyla daha da ileriye taşıyabiliriz” dedi.

BÖLGESEL SAĞLIK ÜSSÜ
Kentin sağlık anlamında da önemli bir altyapıya sahip olduğunu dile getiren Vali Seymenoğlu, “Şimdi Isparta’nın bölgesel sağlık üssü olması adına önemli adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Sağlıkta da altyapımız bir hayli iyi. SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 3 tane özel hastane, ihtisas hastanelerimiz mevcut. Burada önemli bir ayrıntı var. Isparta’daki sağlık kuruluşlarımız sadece kente değil, komşu illerimize de hizmet veriyor. İşte tam da bu noktada Isparta’yı bölgesel sağlık üssü haline getirmek durumundayız. Şu anda da kısmen bu noktada aslında. Burada da yeni adımlar atarak bu hamleyi tamamlayacağız ve Isparta’yı bölgesel sağlık üssü olarak önemli bir merkez haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

TURİZMDE YÜKSELEN DEĞER
Isparta’nın turizm anlamında da yükselen değer olduğunun altını çizen Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, “Isparta’da kırsal turizme önem vermek zorundayız. Ciddi bir kırsal turizm portföyü oluşturacağız. Davraz Kayak Merkezi, gül, lavanta bunlar bizim için önemli değerler. Eğirdir, Yalvaç, Şarkikaraağaç, Aksu kenti bir bütün olarak ele aldığınız zaman kırsal turizmde eşsiz bir coğrafyaya sahibiz. Şimdi Davraz Kayak Merkezi’ne telesiyej çalışmaları için 30 Milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Burada konaklama tesisleri açısından biraz eksiğimiz var. Konaklamada doluluk oranlarımız yüzde yüz seviyesine ulaşmıştı. Bu anlamda da yeni tedbirler alacağız” dedi.

KOZMETİK SANAYİ ÇOK ÖNEMLİ
Turizm potansiyelini ekonomik bir değere dönüştürmek için hamleler yapacaklarını dile getiren Vali Seymenoğlu, “Benim en çok üzerinde durduğum konu turizm potansiyelini ekonomik değere dönüştürmek. Uzun vadede sanayi sektörünün yapacağı kozmetik sanayi adımlarını önemsiyorum. Isparta her şeyden önce bir gül şehridir. Şimdiye kadar yapılmayan kozmetik sanayi sektörünü teşvik etmek lazım, desteklemek lazım. Özel sektöre bu anlamda önemli görevler düşüyor” dedi.

KISA ZAMANDA HIZLI HİZMET
Kenti bir bütün olarak gördüklerinin altını çizen Vali Seymenoğlu, “Isparta’da çok anlamlı ve çok güzel bir istişare kültürü var. Biz tüm kurumlarla iş birliği halinde çalışıyoruz. Arkadaşlarla bir masa etrafında toplanıyor ve birlikte kararlar alıyoruz. Burada en önemli meselemiz vatandaşa kısa zamanda hızlı bir şekilde hizmet verebilmek” dedi.

ACİL İHTİYAÇLARI ÖNE ÇIKARIYORUZ
İlçe, belde ve köylerde de acil ihtiyaçları öne çıkararak o ihtiyaçlara adım adım cevap vermeye çalıştıklarını belirten Vali Seymenoğlu, “Ama bir yaptığımızın da ertesi yıl tekrar tamiriyle, tadilatıyla uğraşmamak lazım. Uğraşırsak olduğumuz yerde sayarız. Yaptığımız hizmetlere 10-15 yıl el atmayacağız ki yeni şeyler yapabilelim” diye konuştu.

KÖYDEN GÖÇÜ ÖNLEYECEĞİZ
Köylerden göçleri önlemek için yapılması gereken çalışmalara da değinen Vali Seymenoğlu kentlerden köylere göçü sağlamak için köylere de tüm hizmetlerin ulaştırılması gerekliliğine vurgu yaparak “ Vatandaşımızı kırsalda tutabilmemiz lazım, yol hizmetinin gitmesi lazım, suyunun gitmesi lazım, elektriğinin gitmesi lazım alt yapı hizmetlerinin tamamlanmış olması lazım ki vatandaşlarımız ihtiyaçlarını giderebilsin. Aksi halde vatandaşımız orada niye dursun? Merkezlere gelir, merkezlere de gelince, karın tokluğuna üç beş kuruş kazandığıyla yetinmek zorunda kalıyor. Onun için bunların önüne geçebilmek için alanı dolaşmak lazım, ihtiyaçları tespit edip bütçe imkanı dahilinde de güzel bir planlama yapıp çözmek lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum