Isparta İçin Tarihi Başarı

Isparta İçin Tarihi Başarı

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2019 11:44
Isparta İçin Tarihi Başarı

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında, Isparta’dan 4 Bölge Birinciliği ile tarihi bir başarı elde edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım açıklamasında; ‘25-27 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışmasında 4 Proje Bölge Birincisi, 1 Proje ise Bölge üçüncüsü olarak Ankara’ da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Tübitak Konya Bölgesinde, Antalya, Konya, Afyon, Karaman Burdur ve Isparta illeri yer almaktadır. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında öğrencilerimiz 12 alanda yarışmışlar ve 4 birincilik elde etmişlerdir. Antalya ve Konya gibi Büyükşehirlerin yer aldığı yarışmada, öğrencilerimiz 12 alanın 4'ünde birinci olarak, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalinde ilimizi ve bölgemizi temsil edeceklerdir.

Yarışmada dereceye giren projelerimiz;
Süleyman Demirel Fen Lisesi – Sosyoloji Alanında (Okulda Öğreniyoruz Kadın Erke Eşit Büyüyoruz) projesi birinci
Işıkkent İmam Hatip Lisesi – Coğrafya Alanında (Gölcük Afet Risk Çalışması) projesi birinci
Isparta Ted Koleji – Biyoloji Alanında (Gaz Ekstraktlı Biyoçözünür Yara Flimleri) projesi birinci
Şarkikaraağaç Asım ve Sıddıka Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Tarih Alanında (Kızıl Elma) projesi birinci
Süleyman Demirel Fen Lisesi – Psikoloji Alanında (Günümüzün Helikopter Ebeveynleri Ve Bencil Çocuklar) projesi üçüncü olmuştur.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum