Isparta İl Özel İdaresi 8 Milyon TL Kredi Çekecek

İl Özel İdaresi 2022 yılı için 7 milyon TL olarak belirlediği meydan ve yol düzenlemeleri bütçesi için artışa gidiyor. İdare, meydan ve yol düzenlemesi için İller Bankası’ndan 8 milyon TL’de kredi çekecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2022 14:14
Isparta İl Özel İdaresi 8 Milyon TL Kredi Çekecek

Ülkemizde son aylarda her kalemde artan fiyatlar devlet kurumlarını da ister istemez zor duruma düşürüyor. İl Özel İdaresi 2022 yılı için 7 milyon TL olarak belirlediği meydan ve yol düzenlemeleri bütçesi için artışa gidiyor. İdare, meydan ve yol düzenlemesi için İller Bankası’ndan 8 milyon TL’de kredi çekecek.

 

İl Genel Meclisinin 2022 yılı Mart ayı toplantısı 2. Birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin başkanlığında 32 üyenin katılımı ile gerçekleşti. Mecliste en dikkat çeken gündem maddeleri arasında ise 7 milyon TL bütçe ayrılan meydan ve yol yapım masraflarının 15 milyon TL’ye çıkarılması oldu. Gerekçe olarak ise son zamanlarda meydana gelen fiyat artışları gösterildi. 7 milyon bütçeye ilave olarak gerekli olan 8 milyon için ise İller Bankası A.Ş’den kredi çekilecek. Mecliste gündeme gelen madde şu şekilde: “İl Özel İdaresinin 2022 yılı bütçesinde meydan ve yol düzenleme çalışmaları için 7 milyon TL ödenek ayrıldı.  Ancak son zamanlarda meydana gelen fiyat artışları nedeniyle ayrılan ödenekle hedeflenen projelerin yapılamayacağı ve 2022 yılı personel ücretlerine gelen ilave zamlar nedeniyle ek ödenek ayrılamayacağından söz konusu projeler için İller Bankası  A.Ş.’den 8 milyon TL kredi kullanılmasına karar verilmiştir”

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Konunun Plan ve Bütçe Komisyonunca incelenerek, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. Maddesinde belirten süre içinde hazırlanacak rapor doğrultusunda karar verilmek üzere teklifin komisyona havalesine oybirliği ile karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.