Isparta İş Dünyasının Gözü Itso Seçimlerinde: Üç Adaylı Yarışta Kulisler Hareketlendi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ITSO) yapılması beklenen başkanlık seçimleri öncesinde iş dünyasında hareketlilik her geçen gün artıyor.

Yayınlanma:
Isparta İş Dünyasının Gözü Itso Seçimlerinde: Üç Adaylı Yarışta Kulisler Hareketlendi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ITSO) yapılması beklenen başkanlık seçimleri öncesinde iş dünyasında hareketlilik her geçen gün artıyor. Ekim ayında gerçekleştirilmesi beklenen seçimlerde mevcut Başkan Metin Çelik ile iş insanları Yunus Karabulut ve Ünal Turgut'un yarışması beklenirken, seçim süreci şimdiden kulislerin, ittifak arayışlarının ve liste savaşlarının merkezine oturdu.

Yaklaşık Altı bin üyeye sahip olan ITSO'da başkanlık seçiminin kaderini yalnızca başkan adayları değil, meslek komiteleri ve meclis üyelikleri için hazırlanacak listeler belirleyecek. Bu nedenle seçim yarışının asıl mücadelesinin önümüzdeki aylarda komite seçimleri ve liste çalışmaları üzerinden şekillenecek.

MEVCUT BAŞKAN METİN ÇELİK TECRÜBE KARTINI OYNUYOR

Mevcut Başkan Metin Çelik, son dönemde yatırım, ihracat ve şehir ekonomisi üzerine yaptığı çalışmalarla gündeme gelirken seçim stratejisinin "istikrar ve devamlılık" üzerine kurulacağı değerlendiriliyor.

Kulislerde konuşulanlara göre mevcut yönetim kadrosunun önemli bölümünün yeniden şekilleneceği, ancak Çelik'in özellikle bazı kritik sektörlerde güçlü isimleri listesine dahil etmek için yoğun görüşmeler yürüttüğü kulislerden sızan bilgiler arasında.

YUNUS KARABULUT DEĞİŞİM MESAJIYLA SAHADA

Seçimin en dikkat çeken adaylarından biri olan Yunus Karabulut ise "Değişim Vizyonla Başlar" sloganıyla seçim çalışmalarını resmen başlattı. Dijital dönüşüm, yapay zeka, ihracat, girişimcilik ve Ankara'da temsil ofisi gibi projeleriyle dikkat çeken Karabulut, özellikle genç iş insanları ve yeni nesil girişimciler arasında önemli bir karşılık bulmakta.

ÜNAL TURGUT SESSİZ AMA ETKİLİ İLERLİYOR

Seçimin diğer bir adayı Ünal Turgut ise daha sakin ancak etkili bir saha çalışması yürütürken, kulislerde Turgut'un seçim sürecinde sürpriz isimleri listesine dahil edebileceği ve bazı komitelerde dengeleri değiştirebilecek hamlelere hazırlandığı ifade ediliyor.

İŞ DÜNYASI MERAKLA BEKLİYOR

Ekim ayında yapılması beklenen seçimler öncesinde adayların önümüzdeki aylarda saha çalışmalarını hızlandırması, komite listelerini netleştirmesi ve projelerini daha detaylı şekilde açıklaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.