Isparta Kipa Yeni Format Extra Olacak

İlk kez İzmir Balçova mağazasında uygulamaya başlanan “Ekstra” modeli ilgi görünce, Denizli ve Isparta’da da açılacak mağazalar bu modele dönüştürüldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2011 16:10
Isparta Kipa Yeni Format Extra Olacak

İzmir’de kurularak büyüyen ve Türkiye’ye yayılan Kipa’larda yeni mağazaların bir bölümü “Extra formatında açılacak.

İlk kez yaklaşık 6 ay önce Balçova’da açılan modelin, farklı illerde açılacak yeni mağazalarda da uygulanmasına karar verildi. İlk olara, önümüzdeki aylarda açılması planlanan  Denizli ve ardından Isparta mağazaları da “Extra” modeliyle gerçekleştirilecek.

Bu modelin, beklentilerinin üzerinde ilgi gördüğünü belirten  Tesco Kipa Kurumsal İletişim Müdürü Ellen Gladders, ülke genelinde 120 mağazaya ulaşan Tesco-Kipa’nın bazı mağazalarını  da da bu modele dönüştüreceklerini vurguladı. Gladders, ekstra modellerinde yaklaşık bin metrekareye ulaşan mağazalarda, ‘mağaza içinde yeni mağaza’ anlayışıyla yeni reyonlar açtıklarını anlattı. Birçok Türk ürününü yurtdışındaki mağazalarına da gönderdiklerini söyleyen Gladders, Polonya’da düzenledikleri Türk haftasında bir haftada iki milyon TL’lik Türk malı sattıklarını açıkladı.

Kuru pastada büyük değişim
Kipa, kuru pasta reyonlarını da butik bir pastane modeline dönüştürdü. Taze Gıda Okulu’ndan mezun tecrübeli Kipa ustaları ile    fark yarattıklarını aktaran Tesco Kipa Hipermarket Operasyon Direktörü Merih Boz ise unlu mamuller reyonunda  her bölgede yerel lezzetlere de yer verdiklerine dikkat çekti. Boz; “Butik pastane modeli işlettiğimiz reyonlarımızda her çeşit ürünü, aynı tazelik ve kalitede, en ekonomik fiyatlar ile bulabilirsiniz.” diye konuştu.

Yerel lezzetler Kipa’da
Konya saç arası baklavası, Balıkesir köy ekmeği, İzmir kumrusu ve Mersin gevreği gibi yerel lezzetler unlu mamuller reyonunda sunulurken,  yakın zamanda Polonya’daki 57 ?Tesco hipermarketinde, günlük 80 bin Türk simidinin satışı hedefleniyor.

Extra konsepti nedir?
Müşterilerin; extra ürün ve hizmeti, mağaza içinde yaratılmış olan mağazalardan ve özel eğitim almış uzman personel tarafından almasını sağlayan hiper mağaza formatı olarak tanımlanıyor. Müşterilere havuçtan bilgisayara, elmadan ıphone’a kadar çeşit bulma imkanı yaratılıyor. F&F ve Cherokee, Slazenger, Twigy ve Muya gibi tanınmış markaların ürünleri de satılıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum