Isparta Lavanta Festivaline Hazırlanıyor

Ülkemizde üretilen lavantanın büyük bir kısmının sağlandığı Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde lavanta tarlaları mor renge bürünmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2022 13:47
Isparta Lavanta Festivaline Hazırlanıyor

Lavanta tarlalarının tamamıyla mora büründüğü Lavanta Kokulu Köy Kuyucak’ta “Lavanta Festivali” 22-23-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Isparta Valisi Aydın Baruş, Türkiye lavanta üretiminin büyük bir kısmının sağlandığı Keçiborlu ilçesindeki lavanta bahçelerinde incelemelerde bulunarak kaymakam Tahsin Aksu, Keçiborlu Belediye Başkanı Murat Yusuf Parlak, Kuyucak köyü muhtarı Gürol Yılmaz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer’den devam eden hazırlıklar ile ilgili bilgi aldı.

Vali Baruş, Kuyucak köyünde Lavanta bahçelerinde gazeteciler ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Isparta’da 1970’li yıllardan buyana lavanta üretildiğini kaydeden Vali Aydın Baruş, Isparta’nın lavanta üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirterek, bütün ziyaretçileri 22-23-24 Temmuz tarihinde Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde yapılacak Lavanta Festivaline davet etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.