Isparta Merkezli Dev Dolandırılıcık Operasyonu

Yalvaç merkezli yürütülen dolandırıcılık operasyonunda 3 ilde gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2022 12:50
Isparta Merkezli Dev Dolandırılıcık Operasyonu

Yalvaç merkezli yürütülen dolandırıcılık operasyonunda 3 ilde gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklandı.Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kendilerini yabancı uyruklu asker olarak tanıtarak iki kişinin yüklü miktarda parasının dolandırılması üzerine çalışma başlatıldı.

Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca 3 ay teknik takibe alındı.

Yapılan çalışmalarda şüphelilerin, kendilerini yabancı uyruklu asker olarak tanıtıp, yaşadıkları ülkede büyük miktarda para olduğunu ve bu paraları dışarı çıkarmak istediklerini, kendilerine yardım etmeleri halinde paranın yarısını paylaşacaklarını belirterek piyasadan yaklaşık 16 milyon lira para aldıkları tespit edildi.

Yalvaç merkezli Bursa ve İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında Nijerya, Kamerun ve Ganalı şüphelilerin de bulunduğu 10 kişi yakalandı. 6 kişi tutuklandı, 4’ü adli kontrol ile serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.