Isparta Müftüsü: Yılbaşını Kutlamayın..

Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, yeni yılı kutlamak yerine, geçmiş bir yılın muhasebesinin yapılmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2010 18:03
Isparta Müftüsü: Yılbaşını Kutlamayın..

Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı yaptığı açıklamada, ''Yılbaşını kutlamak yerine geçmiş bir yılın muhasebesi yapılmalıdır. Geçen yıl içinde yapmadıklarımızı, eksiklerimizi yeni yıl içinde tamamlamaya gayret gösterelim'' dedi.

Yeni yıla insanların faydalı işler yapma isteği ve azmiyle girmelerini isteyen Müftü Avcı, şunları kaydetti:

''Şimdiden yeni yılın tüm halkımıza hayırlar, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Yaşadığımız bir yılın muhasebesini yapmalıyız. Geçen yıl içinde yapmadıklarımızı, eksiklerimizi yeni yıl içinde tamamlamaya gayret gösterelim. Aslında zaman ilerlemiyor, insan kendisi mesafe kat ediyor. Zaman izafidir. Miladi yıla göre ocak ayı yılın birinci ayıdır. İnsanlar neden yılbaşı geldiğinde sevinirler? Aslında farkında değildirler ki bir yıllık ömrünü tamamlıyorlar. Yani insanın ömründen bir yıl daha azaldı diye insan sevinir mi? Dikkat edilecek şey şu: Geçmiş yıllar içinde yaptıklarımızın muhasebesini gözden geçirelim. Olumsuz şeylerin telafisi için uğraşalım. Ömrün azaldığını düşünmek lazım. İçkinin ve uyuşturucunun her çeşidi haram kılınmıştır. Bu, sadece yılbaşı için değil her zaman için geçerlidir. Herhangi bir günü vesile yaparak içki içmek, kumar oynamak, Allah'ın haram kıldığı fiillerde bulunmak günahtır. Bana göre yılbaşı, devlet bütçesinin Meclis'ten geçerek oylanmasını ifade ediyor. 1 Ocak ile 10 Ocak arasında değişen bir şey yok.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.