Isparta Mutlu Yaşam Bölgesi İlan Edildi

Yaşabilir iller sıralamasında, sosyo ekonomik gelişmişlikte ve kişi başına düşen milli gelirde önemli paya sahip olan Isparta, BAKA'nın da tesciliyle ;Isparta mutlu yaşam bölgesi ilan edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2012 13:50
Isparta Mutlu Yaşam Bölgesi İlan Edildi

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, bunun göstergelerini sıralarken, yaşanabilir iller sıralamasından işe başladı.

Engin, kişi başına düşen milli gelirin de önemli bir veri olduğundan bahsetti. Engin, “Kişi başına düşne milli gelirin Türkiye ortalaması 10 bin 900 civarında. Bu gelir Antalya’da 15 bin 231 dolar, Isparta 12 bin 447, Burdur 12 bin 933 dolar. Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bizim sloganımız biliyorsunuz, mutlu yaşam bölgesi. BAKA’nın tescillenmiş, sloganı. Mutlu yaşam bölgesine doğru hızla giden bir Isparta var. Diğre yaşanabilirlik göstergeleri de bunu gösteriyor. Türkiye’nin en yaşanabilir 6., 3., 4. ve 5.ili olduk. Değişik araştırmalara göre. Antalya 3 ile 8 arasında, Burdur 11 ile 1525 arasında gidiyor. Yani çok güzel bir bölgedeyiz. Mutluluk araştırmasında bu çıktı. 26 bölgeyi kapsayan bir araştırma bu. 26 kalkınma ajansı içine alan bir araştırma. İnsanların en mutlu olduğu bölgeler araştırıldı. Bu araştırmanın pek çok bileşeni var. Çok kapsamlı bir araştırma. Bu mutluluk araştırmasında, 26 kalkınma ajansı bölgesinde Isparta, Antalya ve Burdur’un olduğu bölge resmi olarak seçildi. Kalkınma Bakanlığı bu araştırmayı yaptı. Çok huzurlu bir coğrafyadayız. Ama bu yeter mi yetmez. Çok daha iyiye gitmek istiyoruz. Tablo bazılarının söylediği gibi karanlık falan değil. Çok iyi gidiyor” dedi.

Tuncay Engin, Isparta’nın sosyo ekonomik gelişmişlikte 8 yılda 8 basamak birden yükseldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum