Isparta OSB'ye 'Gül Park' Projesi

Isparta'ya, içerisinde gül ürünleri satış merkezleri, bakım ve tedavi merkezlerinin bulunduğu 'Gül Park' yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2011 19:06
Isparta OSB'ye 'Gül Park' Projesi

Isparta'ya, içerisinde gül ürünleri satış merkezleri, bakım ve tedavi merkezlerinin bulunduğu 'Gül Park' yapılacak. Projede, gül müzesi, gül ürünleri satış merkezleri, bakım ve tedavi merkezleri (SPA) ve 400 çeşit gülün bulunduğu bahçe bulunuyor.

Vali Memduh Oğuz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Isparta'ya 'Gül Park' yapılması için proje hazırlıklarına başlandığını söyledi. Isparta Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti ile bir araya gelen Oğuz, BAKA'nın Isparta'nın sembol ürünlerinden gül ürünlerine yönelik bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Oğuz, projenin aşağı yukarı netleştiğini ve Isparta adına önemli bir kazanım olacağını düşündüğünü kaydetti. Memduh Oğuz, "Bu merkez Osb'de bulunan alana yapılabilir. Isparta Osb Türkiye'nin en iyi organize sanayi bölgelerinden birisidir. Türkiye'de bu kadar konumlu ve alt yapısı hazır, üstelik boş alanları bulunan ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi bulunamaz. Türkiye'ye örnek olacak bir sanayi bölgesidir. " dedi.

Osb'nin Antalya limanına yakın, Süleyman Demirel Havalimanı'nın hemen yanı başında, Burdur- Isparta yolu kavşağında arazi şartları itibariyle mükemmel, asayiş ve güvenlik problemi olmayan bir yer olduğunu hatırlatan Oğuz, 'gül park' projesinin buraya yapılabileceğini dile getirdi. Gül ve gül ürünlerinin satış merkezinin bulunduğu merkezde gül ile bakım ve tedavinin yapıldığı SPA merkezleri ve gül bahçelerinin bulunacağını ifade eden Oğuz, "BAKA'nın Isparta için hazırlayacağı bu proje Osb'de sosyal ve kültürel hizmetler için ayrılan yere yapılabilir. BAKA ile Osb yöneticilerini bir araya getirilerek bu konuda bir görüşme yapılabilir. " diye konuştu.

Isparta Osb'nin, çok iyi imkanları olduğunu, tek eksiğinin tanıtım olduğunu belirten Oğuz, "Elbette buraya yatırım yapacak sanayicilerin bir takım ilave imkanlardan yararlanması için de bizim aracılık etmemiz gerekiyor. Isparta'nın genel menfaatini savunurken buraya özgü bir takım imtiyazlarda isteyeceğiz. " dedi. Oğuz, yeni yatırımlar ve gül merkezi ile o bölgenin daha cazip olacağını kaydetti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, projenin hayata geçirilmesi ile bölgenin bir cazibe merkezi olacağını, gül müzesi, gül ürünleri satış merkezleri, güzellik ve tedavi merkezleri ile birlikte 400 gül çeşidinin bulunduğu bir bahçenin yapılmasının düşünüldüğünü söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.