Isparta Özel Altınbaşak Koleji '12. Bilim Şenliği' başladı

Isparta Özel Altınbaşak Koleji tarafından geleneksel hale getirilen '12. Bilim Şenliği' başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2011 11:00
Isparta Özel Altınbaşak Koleji '12. Bilim Şenliği' başladı

Isparta Özel Altınbaşak Koleji tarafından geleneksel hale getirilen '12. Bilim Şenliği' başladı. İki gün sürecek etkinlikte toplam 50 stantta 150 öğrenci görev aldı.

Birbirinden ilginç projelerin sergilendiği stantlarda özellikle 'müziğin ritmine göre dans eden alevler', 'uydudan reyting ölçüm sistemi' ve 'elle cep telefonu şarj' projeleri katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.

Şenliğin açılışını Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız ve Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz birlikte yaptı. Stantları gezdiğini ve öğrencilerin çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, araştıran, bilime ağırlık veren bir neslin yetişmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yıldız, bilime ne kadar duyarlı nesiller yetiştirilirse o kadar geleceğe umutla bakılabileceğini, son yıllarda açılan laboratuvarlar, bilgi teknoloji sınıfları sayesinde öğrencilerin araştırmalara, çeşitli buluşlara yönlendirilmesini önemli gelişmeler olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da, yapılan çalışmaları önemsediğini ve emeği geçenleri kutladığını söyledi. Yılmaz, projelerin, buluşların eğitim camiası açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin günümüz ihtiyaçlarına yönelik teknolojik Ar-Ge projelerine imza atmaları bizleri sevindiriyor. Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı labaratuvar ve teknoloji sınıflarının açılmasına özel önem vermektedir. Bugün burada ortaya konan projelerin ileride daha da geliştirilerek Türkiye'nin önünü açacak projelere dönüştürülmesini temenni ediyorum. Hem çocuklarımızı, hem de öğretmen ve yöneticilerimizi kutluyorum." dedi.

Yılmaz, Altınbaşak'ın düzenlediği bilim fuarları ve bilimsel proje yarışmaları ile bir örnek teşkil ettiğini ifade ederek, bu sayede okulların daha da güzelleştiğini, bunun hem öğrenci hem de veliler adına olumlu yansımaları olduğunu kaydetti.

Özel Altınbaşak Koleji Müdürü Vahit Çiftçi de bugüne kadar ara vermeden 12.'sini düzenledikleri bilim şenliğinin her yıl yenilerek ziyaretçilerin beğenisine sundukları bilgisini verdi. Çiftçi, iki gün sürecek sergide öğrencilerin birbirinden ilginç hazırladıkları projelerin yer alacağını belirterek, şunları ifade etti: "Öğrencilerimiz, fizik, kimya, biyoloji, matematik, İngilizce, tarih, coğrafya ve bilgisayar branşında ciddi projeler hazırladı. Bu projelerimiz birçoğu ulusal ve uluslararası yarışmalarda derecelerle Ispartamızı en iyi şekilde temsil etmiştir." dedi.

Çiftçi, önümüzdeki yıllarda kongre merkezinde bilim şenliği düzenlemeyi düşündüklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.