Isparta SYDV Yılda 2 Trilyon Yardım Dağıtıyor

Isparta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2010 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2 trilyon lira dağıttı.

Yayınlanma:
Isparta SYDV Yılda 2 Trilyon Yardım Dağıtıyor

Isparta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2010 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2 trilyon lira dağıttı. Vakıftan sorumlu Vali Yardımcısı Tahir Demir, her yıl % 10 yardım artışı ile vatandaşlarımıza gıda, ayni, nakti para ödemesi yapıldığını belirtti.

sorumlu Vali Yardımcısı Tahir Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Isparta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yaklaşık 1500 aileye ihtiyacına göre, gıda, nakti para, yakacak, aş evinde yemek, tabi malzeme ve eğitim yardımları yapılmaktadır.

Ayrıca Isparta’da 1991 yılında kurulan Aş Evinde günde 850 kişiye yemek dağıtımı yapılmaktadır. Yemeklerimiz Aş Evinin belirli noktalarında ihtiyaç sahiplerinin evlerine dağıtılmaktadır. Bunlar içerisinde 250 engelli öğrenci, 350 kişi mülteciler ve 250 kişide ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdır.

Aş Evi için 2010 yılında 220 milyar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğünden ödenek geldi. Bu ödenek ancak bünyesinde Aş Evi olan vakıflara geliyor. 2011 yılında ise bu miktarın % 10 artmasını bekliyoruz.

Eskiden Aş Evimizde Sümer Halının kapanmadığı yıllarda bayanlarımız halı dokuyorlardı, Sümer Halının kapanması neticesinde Aş Evimizde herhangi bir halı ve diğer el işçilikleri yapılmamaktadır.

Vakfımıza her ay 117.900 tl gelmektedir, vakfımızdan devamlı olarak her ay 1500 aileye yardım yapılmaktadır. Ayrıca yaklaşık 1000 aileye de bir defaya mahsus ihtiyaca göre yardım yapılmaktadır.

Vakfımızın esas amacı sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza yardım etmektir. Yeşil kartı olan vatandaşlarımızda bu yardımdan yararlanabilirler.” dedi.

Isparta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yakın zamanda kendi binasına kavuşacağını söyleyen Demir, “Proje hazırladık, genel müdürlüğümüze gönderdik, şubat ayı içerisinde değerlendirilecektir. Arsamız hazırdır” dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum