Isparta Tek Yürek Oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için, Isparta Belediyesi önünden başlayan etkinlikler düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2022 12:04
Isparta Tek Yürek Oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Türkiye Aşkına" temasıyla düzenlenen anma etkinlikleri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul Saraçhane meydanında yaptığı konuşmanın 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi meydanına kurulan dev ekrandan alanı dolduranlar tarafından izlenmesiyle devam etti.

Ardından Isparta Belediyesi önünden başlayan kortej düzenlendi. Korteje Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Korteje katılanlar Mimar Sinan Caddesi’ni takiben 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüdüler.Kortej sonrası 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Isparta Belediyesi Mehteran Takımı tarafından mehteran gösterisi geçekleştirildi.

Etkinlikler Kur’an-ı Kerim tilaveti sunulması ve İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından dua edilmesiyle devam etti.

Törende bir konuşma yapan Vali Baruş, “Saygıdeğer Ispartalılar, Kalbi daima Vatan Sevgisiyle, Milletiyle Birlikte Çarpan Kardeşlerim, 15 Temmuz 2016’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, Milletimizin özgür iradesine kasteden hain darbe girişimine karşı Milletimizin büyük bir destan yazarak kazandığı Milli İrade ve Demokrasi Zaferinin 6’ıncı yıldönümünü idrak ediyoruz.

Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun. Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası oluşturan bu zaferin yıldönümünde şehadetleriyle geleceğimizi aydınlık kılan Aziz Şehitlerimizi bir kez daha tazimle yâd ediyor, Şanlı Gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından törende İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz konulu şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Program kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen sancak koşusunun ardından şanlı Türk Bayrağı 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar taşınarak burada Vali Baruş’a teslim edildi.

Program Türk halk müziği sanatçısı Başkal tarafından verilen konserle son bulurken alanda kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları birer saatlik süre ile demokrasi nöbetine başladılar.

Saatler 00:13’ü gösterdiğinde ise Isparta’daki tüm camilerden sela okundu.Demokrasi nöbeti sabah ezanının hemen öncesinde okunan sela ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.