Isparta Uçak Kazası Dosyası Seneler Sonra Kapandı

57 Kişinin Hayatını Kaybettiği Isparta Uçak Kazası Dosyası Seneler Sonra Kapandı

Yayınlanma:
Isparta Uçak Kazası Dosyası Seneler Sonra Kapandı

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemede berat eden ve bozma üzerine yeniden yargılanan dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'e "taksirle öldürme" suçundan verilen 5 yıl 10'ar ay hapis cezalarını onadı. Böylece, dosya 17 yıl sonra kapanmış oldu.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Arık ile 5 bilim insanının da arasında olduğu 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında temyiz incelemesini tamamladı.

Yargılandıkları ana dava dosyasında beraatlerine karar verilmesi sonrası haklarındaki hüküm Yargıtay tarafından bozulan ve yeniden yargılandıkları davada "taksirle öldürme" suçundan 5 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin hakkındaki hükümler onandı.

Kararla birlikte, 2007'de meydana gelen kazaya ilişkin dava dosyası, 17 yıl sonra kapanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.